Aktualno

Školski autobusi “položili” nadzor inspektora

Školski autobusi "položili" nadzor inspektora

Školska djeca Dubrovačko-neretvanske županije prevoze se u školu i nase sigurno. Takav zaključak može se izvući iz činjenice što tijekom inspekcijskog nadzora nisu utvrđeni nikakvi prekršaji.

Naime, služba inspekcije cestovnog prometa Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture u nadzoru prijevoza učenika u svih 20 županija i Gradu Zagrebu tijekom rujna pregledala je 446 vozila od 127 prijevoznika za prijevoz učenika u 303 škole.

Tijekom nadzora utvrđeno je 155 prekršaja, od čega 19 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, dok je 136 prekršaja iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu.

Nadziran je, dakle, i prijevoz djece u našoj Županiji. Kako su nas izvijestili iz Ministarstva, inspektori su na području Dubrovačko – neretvanske županije tijekom obavili nadzor nad 35 autobusa kojima 7 prijevoznika obavlja prijevoz učenika 16 škola. Tijekom nadzora nisu utvrdili niti jedan prekršaj iz zakona koji su u nadležnosti Inspekcije cestovnog prometa ovog ministarstva.

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija