Grad

Škola u Ulici Ilije Sarake otvara vrata đacima u sljedećoj školskoj godini

skola ilije sarake

Nova zgrada Osnovne škole Marina Getaldića u Ulici Ilije Sarake svoja će vrata učenicima otvoriti u sljedećoj školskoj godini. Rekao je to gradonačelnik Mato Frankoivć tijekom obilaska zgrade u pratnji ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek.
U zgradi smještenoj u nekadašnjoj palači omeđenoj ulicama Ilije Sarake i Pobijana izvedeni su radovi radovi obnove, uređenja i adaptacije objekta za potrebe izvođenja razredne nastave od 1. do 3. razreda, čime će se u OŠ Marina Getaldića steći uvjeti za uvođenje jednosmjenske nastave za sve učenike.
Gradonačelnik Franković zahvalio je ministrici Obuljen Koržinek na izvrsnoj suradnji s konzervatorima dubrovačkog odjela i krovnog ministarstva koja je bila ključan faktor u provođenju projekta za koji su, zbog specifične lokacije, propisane stroge konzervatorske smjernice.
Ministrica Obuljen Koržinek izrazila je zadovoljstvo impresivnim prostorom i vraćanjem djece u učionice u povijesnoj jezgri. Gradonačelnik Franković najavio je kako će škola otvoriti vrata za prve male korisnike u sljedećoj školskoj godini. Istaknuo je i ključnu ulogu Zaklade Caboga Stiftung kao i Dubrovačke biskupije koja je za potrebe organiziranja osnovne škole u povijesnoj jezgri nekretninu bez naknade ustupila Gradu Dubrovniku.
Zahtjevni radovi adaptacije palače u školu praktični su primjer provedbe revitalizacije povijesne jezgre i vraćanja života unutar gradskih zidina, što je jedna od odrednica i Plana upravljanja. U tom kontekstu, prioritet ove gradske uprave je zaštita i očuvanje baštine uz istovremenu obnovu kulturnih dobara i njihovo korištenje za javne potrebe poput obrazovanja, navode iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

‘Karaka’ i ‘Fontana’ sljedećih sedam dana bez stolova!

Dulist