Aktualno

FOTO/VIDEO ‘ŠKOLA MI JE UVIJEK BILA U SRCU’ Legendarni profesor Perić proslavio odlazak u mirovinu

Legendarni profesor Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik, dugogodišnji priznati hotelijer i ugostitelj te nekadašnji pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Milan Perić ovog je četvrtka navečer upriličio zajedničko druženje povodom odlaska u mirovinu u restoranu Orhan, a ujedno proslavio i rođendan.

Naime, Perić je nakon 47 godina radnog staža, od čega 35 u Turističkoj i ugostiteljskoj školi, zaključio ovu etapu svog radnog vijeka, što su s njime ovom prigodom proslavili članovi uže i šire obitelji, kolege, ali i poznanici te prijatelji.

-Cijeli svoj radni vijek radio sam na izobrazbi kadrova i vođenju hotela visoke kategorije. I nakon odlaska u mirovinu, nastavio sam dalje raditi pa sam od 20. studenog postao voditelj cjelokupne dubrovačke podružnice Libertas Međunarodnog sveučilišta – rekao nam je Perić te otkrio kako će mu rad u školi ipak nedostajati.

-Škola mi je uvijek bila u srcu, a najveće mi je zadovoljstvo prenositi znanje generacijama mladih ljudi, onima koji će raditi u dubrovačkom i hrvatskom gospodarstvu. Nakon pet i pol godina koje sam proveo u gradskoj upravi kao pročelnik, i dalje sam, osim kratkog prekida, radio u školi. Volim raditi s mladima i to me je na određeni način rehabilitiralo i davalo mi smjernice kroz daljnje aktivnosti. Uvijek sam govorio da bez kvalitetnih ljudi nema ni uspjeha. Lako je opremiti hotel, namjestiti ga, dobar arhitekt može sve to lijepo nacrtati i srediti, ali nije lako stvoriti dobrog kuhara ili konobara. Nedostajat će mi škola i ti mladi ljudi. Ipak, i dalje sam s mladima nastavio raditi na Libertas Međunarodnom sveučilištu pa mi je to olakšavajuća okolnost – istaknuo je Milan Perić te naglasio kako ga posebno veseli što upravo na Sveučilištu ima priliku educirati mlade kadrove koji će u budućnosti rukovoditi hotelima te se pritom služiti novim tehnologijama.

-Sada je Sveučilište u fazi dobrog starta, a kada se brod uhoda, neka dalje plovi za nova vremena i generacije, na dobrobit Dubrovnika i cijele Hrvatske. Dok sam radio u školi, na prvom mjestu su mi bili učenici, u hotelu to su bili gosti i, naravno, zaposlenici, vodeći računa o njihovu zadovoljstvu i standardu, a sada su to moji studenti – zaključio je za DuList Perić.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Bivši ministar Goran Marić doživio srčani udar, ugrađena su mu četiri stenta

Dulist

REDOVNA SKUPŠTINA DPDS-a ‘Vlada optimizam. Dnevno se proda oko 2 i pol tisuće ulaznica za zidine’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija