Sport

SJAJNI NA PRVENSTVU HRVATSKE Pet državnih medalja za Ura nage

SJAJNI NA PRVENSTVU HRVATSKE Pet državnih medalja za Ura nage

Dvije srebrne i tri brončane medalje osvojili su natjecatelji dubrovačkog Judo kluba Ura Nage na Prvenstvu Hrvatske koje je ove subote održano u Splitu u uzrastima mlađih kadeta (do 16 godina) i mlađih seniora (do 23 godine).

Viceprvaci Hrvatske u mlađe kadetskom uzrastu postali su Leo Kužnin i Gabriel Giljača, dok je Fran Kužnin osvojio brončanu medalju. Leo Kužnin je u kategoriji do 38 kg ipponima pobijedio Marka Prkačina (JK Dubrovnik) i Marina Oberana (JK Župa dubrovačka), da bi u borbi za zlatno odličje s Mariom Olujićem (JK Pujanke) bacio wazari i prilikom bacanja ozljedio ruku te nije mogao nastaviti borbu i samim time izgubio finalni dvoboj. Gabriel Giljača je u kategoriji +81 kg ipponima pobjedio Petra Radačića (JK Dalmacijacement) i Lovra Vitka (JK Profectus Samobor), da bi u finalnoj brobi izgubio od Dina Odobašića (JK Istarski borac). Fran Kužnin je na svom putu do brončane medalje pobjedio prvu pa izgubio drugu borbu, da bi kroz repasaž sa tri uzastopne pobjede osvojio 3. mjesto.

Na korak do odličja ostao je Maro Ristić (-66 kg) koji je s dvije pobjede i dva poraza u konačnom poretku zauzeo 5. mjesto, dok je sa istim omjerom pobjeda i poraza Andro režić (-50 kg) izborio 7. mjesto. Još su u mlađe kadetskom uzrastu nastupili Orlando Bratičević (-46 kg), Ivan Lale i Kristian Konjevod (oba -66 kg).

Kod mlađih seniora do bronce su došla dva predstavnika JK Ura Nage, Leon Đapić i Stijepo Kristović. Leon Đapić (-66 kg) je pobjedio prvu, a izgubio drugu borbu pa je do odličja došao kroz repasaž s dvije uzastopne pobjede, dok je Stijepo Kristović (+100 kg) do odličja također došao kroz repasaž pobjedom u borbi za treće mjesto protiv predstavnika JK Split. U mlađe seniorskom uzrastu još su nastupili Mauricio Bratičević (-60 kg) i Leon Konjevod (-73 kg).

Sva četvorica predstavnika JK Ura Nage u uzrastu do 23 godine zapravo su kadeti koji su nastupali u starijem uzrastu pa su tim i postignuti rezultati još vrijedniji.

 

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist