Kultura

SJAJNI DUBROVČANIN Marin Maras oduševio u Kneževom dvoru!

SJAJNI DUBROVČANIN Marin Maras oduševio u Kneževom dvoru!

Sinoć je atrij Kneževa dvora ponovno bio nedovoljno velik da smjesti svu publiku koja je poželila ispratiti ovogodišnji Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto.

Dubrovački simfonijski orkestar zatvorio je Festival pod dirigentskom palicom Christopha Campestrinija, glazbenog direktora Festivala, a kao solist je nastupio mladi dubrovački violinist Marin Maras.

Marin je izveo Chaussonovovu Poemu, op.25 i Ravelov Tzigane. Ovaj iznimno talentirani mladi violinist redovito osvaja prve nagrade na violinističkim natjecanjima, stoga nas ne treba iznenaditi sinoćnje oduševljene u Kneževu dvoru izazvano Marinovim nastupom.

U drugom dijelu koncerta orkestar je izveo Beethovenovu Simfoniju br.5 u c molu, op.67, a potom se maestro Campestrini na prigodan način oprostio s ovogodišnjim Festivalom i zahvalio brojnoj publici koja je zajedno s orkestrom i Marinom doprinijela da koncert zatvaranja Festivala uistinu bude koncert za pamćenje, a zatim je izveden Mađarski ples br.5 J.Brahmsa, nakon čega je uslijedio dugotrajan pljesak.

Podsjetimo se da je drugi po redu Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto kroz trinaest koncerata ugostio brojne domaće i strane, međunarodno priznate glazbenike. Tako su u sklopu Festivala nastupili: njemačko-indonezijski violinist Iskandar Widjaja, sopranistica Nikolina Pinko, altistica Martina Gojčeta Silić, tenor Marko Fortunato, bas Marko Špehar, Komorni studio Zagrebačke filharmonije, kontrabasist Nikša Bobetko, Akademski zbog Pro musica Mostar, violinist Daniel Froschauer (zamjenik koncert majstora Bečke filharmonije), ugledni pijanist James Dick, Matija Dedić i Darko Jurković koji su izveli iznimno zanimljiv koncert „Bach & Jazz“.

Potom su nastupili i naša mezzosopranistica Janja Vuletić, zatim talijanski violinist Giovanni Angeleri-pobjednik međunarodnog violinskog natjecanja Paganini 1997., Hrvatski gudački kvartet, naš brojno nagrađivani mladi gitarist Srđan Bulat, ugledna pijanistica Dubravka Tomšič, Puhački kvintet DSO-a i pijanistica Naira Asatrian, te na kraju naš Marin Maras. Koncertima su dirigirali Thomas Rösner i Christoph Campestrini, koji je ujedno bio i glazbeni direktor Festivala.

Dubrovački simfonijski orkestar će nesumnjivo i sljedeće godine u sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto ugostiti jednako kvalitetne i uspješne glazbenike, te priuštiti svojoj publici nezaboravne koncerte u Kneževom dvoru.

Pročitajte još

Glazbena radionica Sorgo započinje novi ciklus koncerata

Dulist

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva samostalna izložba Josipe Vlašić u Dubrovniku

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist