Kultura

Sjajni Dražen Šivak kao ‘Mistero buffo’ ovog petka na Sceni Bursa

Sjajni Dražen Šivak kao 'Mistero buffo' ovog petka na Sceni Bursa

Komedija ‘Mistero buffo’ u izvedbi Dražena Šivaka gostuje 28. travnja u 20 sati na maloj Sceni Bursa u Kazalištu Marina Držića. Publika je ovu sjajnu predstavu imala prilike gledati na 70. Dubrovačkim ljetnim igrama kada je Šivak oduševio publiku u tvrđavi Bokar te utjelovio više od 30 likova u višestruko nagrađivanoj monodrami.

‘Mistero buffo’ je komična poslastica i virtuozna oda glumačkom pozivu, kroz koju se glumac transformira u preko 30 likova. Ta posveta gleda na glumački poziv kao visoku vještinu i koristi smijeh da bi potakla gledaoca na novi pogled na stvari.

Tekst je nastao kao glumački izazov nobelovca Daria Foa, koji je prikupio monologe putujućih glumaca koji zabavljaju i bude publiku prepričavajući zgode iz kolektivne riznice priča. U ovoj predstavi su svoje kreativne snage udružili Dražen Šivak, trostruki dobitnik Nagrade hrvatskog glumišta i redateljica iz Pariza, Lee Delong.

Rezervacija ulaznica moguća je pozivom na telefonski broj (020) 321 088 ili putem e-maila: blagajna@kmd.hr, kao i online prodajom na stranici www.ulaznice.hr.

Foto: Kazalište Marina Držića

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist