DuList IN

SJAJAN VIKEND PRED NAMA Prvo utakmica, pa Opća opasnost – sutra svi na Stradun!

SJAJAN VIKEND PRED NAMA Prvo utakmica, pa Opća opasnost - sutra svi na Stradun!

Četvrti vikend Dubrovačkog zimskog festivala, ujedno i vikend finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru, donosi prijenos utakmice u kojoj će za treće mjesto igrati reprezentacija Hrvatske s Marokom, sutra u subotu u 16 sati, a organizirano je zajedničko gledanje i bodrenje Vatrenih na Stradunu.

Za dobru zabavu u večernjim satima nakon utakmice pobrinut će se bend Opća opasnost koji će zagrijati atmosferu od 21 sat.

Koncertu će prethoditi paljenje četvrte adventske svijeće, koje će predvoditi župa sv. Petra Boninovo, a upalit će je predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica u subotu u 19 sati ispred Dubrovačke katedrale.

Na programu „Šarene zime u Uvali“ sutra je u 10 sati Regata jedrilica na daljinski u organizaciji Zajednice tehničke kulture grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije. „Kolendu Uvali“ na pozornici kraj fontane izvest će Dječji zbor Dubrovnik u 11 sati, nakon čega će u 11:30 uslijediti glazbeni nastup učeničkog benda Oksidi. U slučaju lošeg vremena glazbeni programi održat će se u prostoru Nobilis Sunset Beacha. Radionica brodomaketarstva održat će se prema rasporedu u podne u Nobilisu na plaži u Uvali Lapad, kao i likovna radionica „Rudolf“ pod vodstvom Art studija Kantunić, koja je na programu u 13 sati. Na istom mjestu Zajednica tehničke kulture i Informatički centar Futura organiziraju program „Šareni strujni krug i svijetleće čestitke“ s početkom u 14 sati.

U okviru programa „Božić u Kabogi“, nastup Dječjeg zbora Dubrovnik i njegove Radionice kolende i božićne pjesme pod umjetničkim vodstvom Sanje Dražić i Paole Dražić Zekić „Kolenda Kabogi“ održat će se u nedjelju 18. prosinca u 11 sati u ljetnikovcu Bunić-Kaboga. Nakon glazbenog nastupa, ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku predstavit će novu slikovnicu „Bambin – Pobožnost Svetom Djetešcu u Dubrovniku“ iz svoje bogate biblioteke Cvijeta, koja je nastala u suradnji s Osnovnom školom Marin Getaldić. Bambin – dijete Isus, na osobit se način slavio u Dubrovniku, ne samo u božićno vrijeme, već je pobožnost Bambinu bila naglašeno prisutna tijekom cijele godine. Slikovnicu će predstaviti Ivana Grkeš, Antonia Muhoberac Kesovija i Slavica Stojan u nedjelju u 12:30 u ljetnikovcu Bunić-Kaboga.

Nastavlja se i program „Božić u Svetoj Obitelji“ u Mokošici likovnom radionicom pod vodstvom akademske slikarice Ivane Jovanović Trostmann, koja će se održati sutra u 12 sati u klubu mladih Sveti Ivan Pavao II.
Treći vikend „AdvenTUP – predbožićna čarolija u tvornici“ u organizaciji TUP – urbane četvrti donosi u subotu i nedjelju, od 12 do 23 sata šarolik program za sve uzraste: food market, radionice, najvažniji sporedni kantun – SP u Kataru, koncerte u klubu Dubina i još zanimljivih sadržaja.

U Kazalištu Marina Držića predstava „Orašar“ održat će se u okviru devetog Dubrovačkog zimskog festivala u subotu u 19 sati, a na programu su i dvije izvedbe u nedjelju, u 18 i 20 sati.

U omiljenoj Stanici Sjeverni pol u Lazaretima u subotu od 16:30 u Dešinoj lađi održat će se radionica nutricionistice Mirne Sentić „Božićni kolačići – napravi i ukasi“. Nedjelja će biti u znaku Velike božićne zabave koja će se održati u 15 sati, u organizaciji Tintilinića Dubrovnik, a uslijedit će Velika božićna radionica akademske slikarice Lene Kramarić u 17 sati.

U sklopu programa Advent na Vojnoviću u Studentskom centru Dubrovnik večeras, 16. prosinca u 20 sati koncert će održati popularni pjevač Matija Cvek.

Podsjećamo, ranije odgođeni koncert „Rock galama“ Nena Belana i Fiumensa održat će se na velikoj festivalskoj pozornici na Stradunu u utorak, 20. prosinca u 21 sat.

Više informacija o svim događanjima dostupno je na internetskoj stranici i društvenim mrežama Dubrovačkog zimskog festivala, gdje se mogu pronaći sve eventualne izmjene programa i nove obavijesti.

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist