Aktualno

Šišić počasni član HKDA

Na redovnoj sjednici Skupštine Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata, održanoj 23. ožujka 2012. godine, krajobrazni arhitekt, dr.sc. Bruno Šišić imenovan je počasnim članom tog društva.

Bruno Šišić rođen je u Dubrovniku 3. lipnja 1927.godine. Diplomirao je 1950.godine na tadašnjem Poljoprivredno-šumarskom fakultetu u Zagrebu. Izučavanjem povijesnih vrtova počeo se usporedo baviti 1956.godine, posebno dubrovačkog klasičnog vrtnog naslijeđa, a 1982.godine osnovao je Centar za povijesne vrtove i razvoj krajobraza u Dubrovniku.

Pored brojnih radnih skica i crteža , izradio je više od stotinu projekata vrtne i krajobrazne arhitekture za javne vrtove i perivoje u Dubrovniku, za zelene prostore stambenih odnosno turističkih objekata i zona na dubrovačkom i širem području. Za stručni i znanstveni doprinos primio više priznanja.

Šišićeva valorizacija „Dubrovačkog renesansnog vrta“ je jedini autentični hrvatski doprinos europskom nasljeđu vrtne umjetnosti čini iznimno ostvarenje u međunarodnoj znanstvenoj zajednici. Popis oko stotinu projekata krajobrazne arhitekture, kao i popis isto toliko stručnih i znanstvenih radova dokazuju da je njegov rad izuzetno dostignuće za širu zajednicu.

Pročitajte još

Danas obilježavamo Svjetski dan borbe protiv raka

Dulist

[VIDEO] Postira isplovila po najvećem refulu bure

Dulist

Katija Guljelmović: Moja prijateljica je izgubila bitku s rakom. Zbog toga sam odlučila donirati nagradu

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija