Sport

Sindik u Dubrovniku: Trčeći smo skupili oko 150 tisuća kuna za djecu onkološke pacijente

Sindik u Dubrovniku: Trčeći smo skupili oko 150 tisuća kuna za djecu onkološke pacijente

Ne odustajem! Mi trkači volimo reći da se ne trči po kiši ili buri, nego po cesti. Ne postoji loše vrijeme, samo loše pripreme – poručio je u utorak splitski maratonac Kristijan Sindik po svom dolasku u Dubrovnik.

Sindik trenutno trči veliku humanitarnu utrku ‘Zlatna vrpca – 7 maratona u 7 dana’. Svoj jedinstveni trkački pothvat, u sklopu kojeg će od Splita do Tivta istrčati ukupno 295 kilometara, odnosno jedan maraton dnevno, započeo je prošlog četvrtka na Međunarodni dan borbe protiv raka, a sve u svrhu prikupljanja donacija za Odjel dječje onkologije KBC-a Split. Naime, ideja je da donatori ‘kupuju kilometre’ kroz donacije od minimalno 100 kuna po kilometru.

– Skupili smo trenutno oko 150 tisuća kuna i ona će se koristiti za nabavku difuzijskih volumetrijskih pumpi za koje znam da su vrlo bitne jer sam i sam bio onkološki bolesnik. Imam veliku grupu koja cijelo vrijeme trči samnom. Tu je čak izbornik ultramaraton reprezentacije koji nam se danas priključio. Meni je drago da smo u ovim vremenima kad se godinu dana priča o istoj temi, a na koji način se marginaliziraju onkološki problemi, uspjeli pokrenuti ljude i povećati brigu za onkološke pacijente – rekao je Sindik.

I sam onkološki bolesnik, ovom akcijom, uz donacije, šalje poruku ohrabrenja svima koji se trenutno bore s opakom bolešću. Podsjetimo, akciji se mogu priključiti svi, a donacije se uplaćuju izravno na račun Odjela dječje onkologije KBC-a Split putem IBAN-a HR1424070003106794371, otvorenog u OTP banci d.d. Split.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist