Aktualno

SIMPOZIJ U SPOMEN DOMOVINSKOG RATA ‘Nakon 27 godina, slike ne blijede’

SIMPOZIJ U SPOMEN DOMOVINSKOG RATA 'Nakon 27 godina, slike ne blijede'

Svečano otvorenje simpozija u spomen medicinskim sestrama i tehničarima koji su sudjelovali u Domovinskom ratu pod nazivom ‘Da se ne zaborave devedesete – Dubrovnik 2018.’ održalo se u subotu ujutro u prostorima Sveučilišta u Dubrovniku.

Uvodnu riječ imala je predsjednica HUMS-a Opće bolnice Dubrovnik Perica Klokoč, pozdravivši sve drage uzvanike, medicinske sestre i tehničare, zdravstvene djelatnice, poželjevši dobrodošlicu na treći simpozij medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata organiziran u prostorima naše stare bolnice.

Simpozij je u organizaciji Društva medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata, u suradnji s Hrvatskom udrugom medicinskih sestara, Opće bolnice Dubrovnik i Ministarstva obrane, a trajat će do 2. studenog.

Prigodnu poeziju za otvorenje pripremila je i predsjednica Društva medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata, dr. sc. Agneza Aleksijević.

– Prešla sam dalek put, ali nije mi bilo dosadno. Naime, putem sam napisala dvije pjesme. Prva pjesma se zove ‘Vukovar i Dubrovnik’, a druga se zove ‘Dubrovačka tuga’ – rekla je Aleksijević.

Otvorenju je upriličio i domjenak na recepciji Sveučilišta prije glavnog programa simpozija koji su sačinjavala svjedočanstva medicinskih sudionika Domovinskog rata.

Podsjetimo, prvog dana programa u petak u Općoj bolnici Dubrovnik svečano je postavljena spomen ploča svim medicinskim sestrama i tehničarima koji su sudjelovali u Domovinskom ratu u Dubrovniku. Ploču je blagoslovio don Tihomir Šakota, a položen je i vijenac te zapaljena svijeća kod spomenika ratnoj bolnici ‘Sveti Vlaho’ ispred Opće bolnice.

Pročitajte još

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist