Aktualno

SIMPOZIJ NA KAMPUSU Zdravstvena pismenost važna je odrednica zdravlja

Simpozij Zdravstvena pismenost

Sveučilište u Dubrovniku domaćin je simpozija ‘Zdravstvena pismenost – izazovi i perspektive’ koji će se održati sutra i u subotu na sveučilišnom Kampusu u Ulici branitelja Dubrovnika. Organizatori su Hrvatsko društvo za javno zdravstvo HLZ-a, Odjel za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku, Adria Digital Media Observatory i Zavod za javno zdravstvo Dubrovnik.

Znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem okupit će stručnjake iz područja zdravstva, medijske kulture i komunikologije, psihologije te stručnjake koji se bave zdravstvenom pismenošću, promicanjem zdravlja, medijskom komunikacijom i komuniciranjem zdravstvenih tema u javnosti i ordinaciji.

– Živimo u vremenu kada je više nego ikada prije važno razlučiti zdravstvenu informaciju od dezinformacije, a zdravstvena pismenost važna je odrednica zdravlja, temeljena na provjerenim i znanstveno dokazanim činjenicama i njihovom korištenju za bolje zdravstvene ishode. Sudionici skupa pridonijet će multidisciplinarnoj razmjeni znanja i iskustva u prepoznavanju izazova suvremenog života u zdravstvenom opismenjavanju građana Republike Hrvatske i primjeni znanstvenih perspektiva za bolje zdravlje – napisali su iz Sveučilišta u Dubrovniku.

Program prvog dana simpozija obuhvaća šest tematskih panel predavanja: Uloga medija u zdravstvenoj pismenosti, Zdravstvena pismenost danas i mogućnosti sutra, Od promicanja zdravlja do zdravstvene pismenosti, Zdravstvena pismenost i mentalno zdravlje, Nacionalni programi – potreba boljeg razumijevanja, Komunikacija s pacijentima i zdravstvena pismenost. Nadalje, drugog dana simpozija, u 10 sati, će se održati okrugli stol ‘Zdravstvena pismenost u 21. stoljeću – čija je odgovornost za (ne)razumijevanje zdravstvenih poruka u javnom prostoru’.

Pokrovitelji simpozija su Ministarstvo zdravstva RH, Hrvatska liječnička komora, Hrvatski liječnički zbor i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Pročitajte još

[FOTO] Treće izdanje utrke Pelješkim mostom

Dulist

[VIDEO/FOTO] ROCK SPEKTAKL! Slavi se 25. rođendan Udruge mladih Orlando

Dulist

ČIŠĆENJE PODMORJA Think Green za vikend u Moluntu

Dulist