Aktualno

ŠIME ZUPČIĆ ‘Zahvalan sam Bogu. Rastanci nisu lagani, no srećom ovo nije potpuni rastanak’

Šime Zupčić je, na njegovu prije nekoliko mjeseci upućenu molbu, razriješen službe voditelja Katehetskog ureda Dubrovačke biskupije dok još uvijek ostaje članom Vijeća za katehizaciju i novu evangelizaciju kao i sudskim bilježnikom.

Na njegovo mjesto voditelja Katehetskog ureda imenovan je don Marinko Šljivić, župnik župe Svete Obitelji u Novoj Mokošici. Na mjesto tajnice Katehetskog ureda imenovana je Željana Lučić, tajnica Biskupijskog ureda za pastoral koja ostaje vršiti i druge službe u Biskupiji kao i do sada.

Tim povodom Šime Župčić je napisao Facebook status među ostalim ističući kako rastanci nisu lagani.

-Zahvalan sam Bogu, i svima onima koji su mi povjerili različite službe u Dubrovačkoj biskupiji kroz prethodnih 10 godina: prije svega u Uredu za medije i Katehetskom uredu. Ostajući volonterski aktivan u manjem obimu u nekim segmentima poslanja Dubrovačke biskupije, ovim prestankom radnog odnosa i prestankom službe voditelja Katehetskog ureda ipak se više posvećujem nekim drugim obvezama, prije svega znanstvenom radu, uz ljetni posao s brodicom. Rastanci nisu lagani, no srećom ovo nije potpuni rastanak. S obzirom na posljednju službu u Biskupiji koja je bila vezana uz moje drage vjeroučiteljice i drage vjeroučitelje, posebno sam zahvalan i njima, na suradnji i svemu ono što su činili i čine u svom vjeroučiteljskom pozivu i poslanju. Onima koji su preuzeli Katehetski ured, Marinku i Željani, želim obilje Božjeg blagoslova u povjerenoj im odgovornoj službi – napisao je u statusu na Facebooku.

Pročitajte još

Nizozemac traži oca koji je radio u hotelu Bellevue ’60-ih godina. Možemo li mu pomoći?

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] FRANO ĐUROVIĆ: Kad me netko pita: ‘Odakle ste?’, uvijek ću reći – iz Dubrovnika

Mia Njavro Banić

NOVI PLOVIDBENI RED Od ponedjeljka kraći boravak na Lokrumu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija