Aktualno

SIJEČANJ 2019. U županiji zabilježene 53 vatrogasne intervencije

Tijekom siječnja 2019. zabilježeno je ukupno 1877 intervencija u Hrvatskoj, na kojima je sudjelovalo 8464 gasitelja sa 2698 vozila. Od toga, prema podacima Vatrogasnog operativnog središta, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježene su 53 intervencije na kojima je sudjelovao 231 vatrogasac s 95 vatrogasnih vozila.

Vatrogasci su na priobalju intervenirali 1009 puta, dok su njihovi kolege na kontinentu zabilježili 868 intervencija. Najviše je intervencija, njih 299, zabilježeno u Splitsko-dalmatinskoj županiji, zatim u Gradu Zagrebu 241 te 200 u Primorsko-goranskoj županiji. Prema vrsti intervencija, najviše je bilo požara otvorenog prostora, njih 614, u kojima su opožarena 1333 ha.

Među najtežim intervencijama u siječnju ističe se gašenje požara i potraga za nestalim radnicima u Hidroelektrani Dubrovnik, koja je trajala od 10. do 13. siječnja. Vatrogasci su prvi došli u hidroelektranu i ostali tamo dok nije pronađeno tijelo trećeg nestalog radnika. Na intervenciji je sudjelovalo oko 150 vatrogasaca, a o težini intervencije govori da su samo prvoga dana potrošili oko 150 boca za izolacijske aparate.

Više pročitajte ovdje.

Izvor: HVS

Pročitajte još

Hrvatska pošta upozorila na novu prijevaru: ‘Nemojte odgovarati na takve poruke’

Dulist

Elektrojug javlja da se radovi na Vrbici odgađaju, sutra intervencija na Lopudu

Dulist

MIJENJA SE LOKACIJA ‘Torta party’ ipak u Studentskom domu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija