Aktualno

‘SIGURNO ZA BLAGDANE’ Preventivnim letkom policija želi podići razinu sigurnosti u prometu

'SIGURNO ZA BLAGDANE' Preventivnim letkom policija želi podići razinu sigurnosti u prometu

Podizanje razine sigurnosti u prometu, kako je više puta naglašeno, prioritet je Policijske uprave dubrovačko-neretvanske već duži niz godina.

Iako je povećan broj poduzetih represivnih mjera prema najtežim prekršajima, odnosno prekršajima brzine, vožnje pod utjecajem alkohola, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisno korištenje mobitela, broj smrtno stradalih osoba je, nažalost, u povećanju. Stoga ova Policijska uprava nastoji svojim preventivnim angažmanom u što većoj mjeri utjecati na podizanje razine prometne kulture jer držimo da je upravo ljudski faktor najznačajniji kod prometnih nesreća.

U tom cilju izrađen je preventivni letak Sigurno za blagdane sa savjetima vozačima o štetnom utjecaju alkohola na vožnju. Letak će policijski službenici prometne policije dijeliti vozačima prilikom kontrola prometa, posebice u ovo blagdansko vrijeme.

Osim toga, Odjel za sigurnost cestovnog prometa dao je izraditi kišobrane s porukama za vozače vezanim za brzinu. Kišobrani mogu biti puno više od običnih proizvoda koji nas štite od kiše, uz malo mašte, oni na simboličan način šalju poruku i dobivaju još jednu dimenziju zaštite.

Krajnji cilj svih naših preventivnih i represivnih aktivnosti je utjecati na svijest vozača o opasnostima do kojih može doći grubim kršenjem prometnih pravila.

Pročitajte još

[FOTO] Katji Bakija dodijeljeno Priznanje Doma Marina Držića

Dulist

TURISTIČKE BROJKE U DUBROVNIKU ‘Odličan početak sezone’

Dulist

16 ROTACIJA TJEDNO AMSTERDAM – DUBROVNIK Značajno povećanje broja letova nizozemskog avioprijevoznika

Dulist