Sport

SIGURNA POBJEDA Jug svladao Mladost 11:8

SIGURNA POBJEDA Jug svladao Mladost 11:8

U utakmici četvrtog kola Regionalne vaterpolo lige na gruškom su bazenu svoje snage večeras odmjerili VK Jug CO i HAVK Mladost. Jug je u ovom dvoboju odnio sigurnu pobjedu rezultatom 11:8 (2 : 1, 4 : 1, 3 : 4, 2 : 2).

Podsjetimo, nakon tri odigrana kola Jug je, kao i Mladost, imao maksimalan bodovni učinak zbog čega je od samog početka na tapeti bila neizvjesna utakmica. Sve četiri lopte na početku svih četvrtina uzela je – Mladost. No taj im statistički podatak nije išao u korist pošto su igrači Juga kroz cijelu utakmicu držali kontrolu u igri te nije dolazila u pitanje njihova sigurna pobjeda.

Macan je već u prvoj minuti prve četvrtine utakmice zaradio 30 sekundi kazne što je Mladosti omogućilo zabijanje prvog pogotka. Luka Lončar je minutu kasnije izjednačio za 1:1 što je i bio rezultat do zadnje sekunde prve četvrtine do loba Xavijera Garcie za 2:1.

Benić je već u prvim sekundama druge četvrtine ‘skrivio’ peterac. Luka Bukić ga je izveo i pogodio za 2:2. Izjednačenost nije dugo trajala. Lončar Mladosti ‘nije dao mira’ te je nakon pasa Lorena Fatovića zabio za 3:2. Idući pogodak ponovno je bio u mreži Mladosti još jednim lobom Garcie. Bitka na dva metra trajala je dugo vremena obje strane. Pogodak je u drugoj minuti prije kraja za Jug dao Viktor Rašović za vodstvo Juga 5:2. Nismo dugo čekali na pogodak kad je Fatović provukao loptu kroz dva bloka i tako pogodio za 6:2, a tim je rezultatom završila i druga četvrtina.

U trećoj su četvrtini pogotci ‘pljuštali’ s obje strane. Jugaši ušli s četiri pogotka prednosti. Mladost je tu predsnost smanjila pogotkom Ivana Domagoja Zovića. Maro Joković zabio je za 7:3, a veliku zaslugu u ovom golu imao je i Hrvoje Benić koji mu je asistirao. Vincenzo Renzuto kasnije je zabio osmi pogodak u korist Jugaša, no novi je napad iskoristio i igrač Mladosti Fran Paškvalin za 8:4. Šut iz faula iskoristio je Andrija Vlahović i tako vratio Mladost na tri pogotka razlike. ‘Lukavi’ Garcia pucao je s velike udaljenosti i zabio svoj treći gol. Franko Lazić je u idućem napadu bio zaslužan za šesti pogodak Mladosti. Treća četvrtina završila je rezultatom 9:6.

Luka Lončar u četvrtom je dijelu utakmice zabio svoj treći gol za 10:6 nakon sjajnog dodavanja Lorena Fatovića. Hrvoje Benić bio je zaslužan za 11 pogodak Juga. Mladost se ponovno izdiže pogotkom Andrije Bašića za 11:7 te potom pogotkom Frana Paškvalina za 11:8 što je bio i konačni rezultat.

Utakmicu su sudili Dragan Štampalija iz Šibenika i Robert Tiozzo iz Splita dok je delegat bio Milivoj Bebić iz Splita.

Dodajmo kako je utakmici četvrtog kola Jadran Herceg Novi ‘potopio’ igrače Budve rezultatom 15:3.

Sastav Juga:
Marko Bijač, Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković, Xavier Garcia, Marko Ivanković, Viktor Rašović, Vincenzo Renzuto, Nikola Pavličević, Hrvoje Benić, Luka Lozina, Toni Jarak, Kristijan Čulina

Pročitajte još

JUDO KLUB FORTITUDO 16 judoka položilo ispite za pripadajuće pojaseve

Dulist

DVOGODIŠNJI UGOVOR Dubrovkinja Kristina Prkačin potpisala s Podravkom

Dulist

FOTO Gotovo 100 tisuća eura dodijeljeno dubrovačkim sportskim klubovima

Dulist