Kultura

Shakespeare festival odgađa se za – dogodine!

Dubrovnik Shakespeare festival neće se održati ove, kako se najavljivalo, već 2013. godine.

Naime, prema priopćenju za medije Michaela Lederera, osnivača i umjetničkog ravnatelja Dubrovnik Shakespeare Festivala, gospodarska i financijska kriza, koja je zahvatila cijelu Europu i u kojoj živimo, nije mimoišla ni kulturu, te se izravno odrazila i na zatvaranje financijske konstrukcije Dubrovnik Shakespeare Festivala.

– S obzirom na uistinu neizmjernu pozitivnu energiju cjelokupnog umjetničkog i produkcijskog tima koji je uključen u aktivnosti oko pripreme festivala, odlučni smo u namjeri da se festival održi u svom cjelovitom izdanju prema punom programu koji je predviđen, a što nažalost ove godine neće biti moguće.

Stoga u ovom trenutku, dva mjeseca prije najavljenog prvog DSF-a obavještavamo sve Vas koji ste se veselili ovom festivalu da ne odustajmo, već ga odgađamo za sljedeću godinu kada će se cjelokupni umjetnički program u svojoj punoj kvaliteti nesmetano održati. Iskreno se nadam Vašem razumijevanju i strpljenju, jer ono na što ne možemo pristati je polovičan, okrnjeni program, pogotovo u prvoj sezoni kada trebamo steći Vaše povjerenje, povjerenje vjerne i kritične publike. S premisom o vrhunskoj kvaliteti – jedinoj kakvu Dubrovnik zaslužuje, nastavljamo s pripremama i promotivnim aktivnostima za Dubrovnik Shakespeare Festival 2013. godine – ističe Lederer.

Uskoro bi trebali izvijestiti o novim terminima DSF-a 2013. godine, koji će prema planu ponuditi međunarodni dramski repertoar dvojezičnog teatra, edukacijske radionice za učenike uz doprinos filmske i likovne umjetnosti čime će zaživjeti tjedan šekspirijanske atmosfere u Dubrovniku, onako kako to Shakespeare i Dubrovnik zaslužuju.

Pročitajte još

OTVORENA IZLOŽBA ‘NAPOLEONOVA CESTA U DALMACIJI’ S tih 500 kilometara tada makadamskog puta se i danas koristimo

Dulist

Luki Šeriću i Iris Mihajlović uručena nagrada ‘Plautilla’

Dulist

SJAJNA VIJEST Prvi put nakon 1998. Dubrovnik dobiva srednju baletnu školu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija