Kultura

Shakespeare festival odgađa se za – dogodine!

Dubrovnik Shakespeare festival neće se održati ove, kako se najavljivalo, već 2013. godine.

Naime, prema priopćenju za medije Michaela Lederera, osnivača i umjetničkog ravnatelja Dubrovnik Shakespeare Festivala, gospodarska i financijska kriza, koja je zahvatila cijelu Europu i u kojoj živimo, nije mimoišla ni kulturu, te se izravno odrazila i na zatvaranje financijske konstrukcije Dubrovnik Shakespeare Festivala.

– S obzirom na uistinu neizmjernu pozitivnu energiju cjelokupnog umjetničkog i produkcijskog tima koji je uključen u aktivnosti oko pripreme festivala, odlučni smo u namjeri da se festival održi u svom cjelovitom izdanju prema punom programu koji je predviđen, a što nažalost ove godine neće biti moguće.

Stoga u ovom trenutku, dva mjeseca prije najavljenog prvog DSF-a obavještavamo sve Vas koji ste se veselili ovom festivalu da ne odustajmo, već ga odgađamo za sljedeću godinu kada će se cjelokupni umjetnički program u svojoj punoj kvaliteti nesmetano održati. Iskreno se nadam Vašem razumijevanju i strpljenju, jer ono na što ne možemo pristati je polovičan, okrnjeni program, pogotovo u prvoj sezoni kada trebamo steći Vaše povjerenje, povjerenje vjerne i kritične publike. S premisom o vrhunskoj kvaliteti – jedinoj kakvu Dubrovnik zaslužuje, nastavljamo s pripremama i promotivnim aktivnostima za Dubrovnik Shakespeare Festival 2013. godine – ističe Lederer.

Uskoro bi trebali izvijestiti o novim terminima DSF-a 2013. godine, koji će prema planu ponuditi međunarodni dramski repertoar dvojezičnog teatra, edukacijske radionice za učenike uz doprinos filmske i likovne umjetnosti čime će zaživjeti tjedan šekspirijanske atmosfere u Dubrovniku, onako kako to Shakespeare i Dubrovnik zaslužuju.

Pročitajte još

POVRATAK NA VELIKU SCENU ‘Krijesnice’ u teatru ovu subotu

Dulist

[FOTO/VIDEO] MAJSTORSKI KONCERT Maestro Noorman Widjaja dirigirao Verdijev Requiem

Dulist

TOSKANSKA ČAROLIJA Ivana Marija Vidović prva Hrvatica u žiriju eminentnog natjecanja ‘Giulio Rospigliosi’!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija