Aktualno

Sezonski poslovi spas za nezaposlene

Sezonski poslovi spas za nezaposlene

Mnogi nezaposleni građani spas će pokušati pronaći u sezonskim poslovima.

A upravo su ožujak i travanj mjeseci u kojima počinje značajnije sezonsko zapošljavanje u ugostiteljstvu i turizmu, te poljoprivredi. Potaknuti akcijom Poslovi u turizmu, poslodavci su već sada objavili 49 posto više oglasa nego li u istom razdoblju 2011., javlja portal MojPosao, koji je tim povodom anketirao 630 ispitanika. Sve kako bi istražio u kojoj se mjeri građani javljaju za rad na sezonskim poslovima.

Čak 54 posto ispitanika istaknulo je da je u potrazi za sezonskim poslom. Neki od njih su takav posao već pronašli, a neki još čekaju odgovor poslodavca. Uglavnom se slažu kako su sezonski poslovi u današnjoj situaciji dobra prilika za zaposlenje, pa makar i na određeno vrijeme.

– Živim u Slavoniji, pa mi jedino preostaje sezonski posao sobarice na moru. Imam 54 godine i valjda ću uspjeti. To sam do sada radila četiri sezone – komentirala je jedna ispitanica. Drugi je pak istaknuo:
– Turizam mi je struka, tako da uvijek volim odraditi barem sezonu u pomanjkanju nečega boljega i stalnijega, jer iskreno volim raditi u turizmu.
 
Dodatnih 10 posto ispitanika planira krenuti u potragu za sezonskim poslom, jer smatraju da vremena još ima i žele vidjeti što će se sve nuditi.
 
Međutim, kako donosi MojPosao, 20 posto ispitanika ne zanima sezonski rad. Oni uglavnom ističu da su takvi poslovi premalo plaćeni, te da traže stalan posao. Stalni posao pak ima 10% ispitanika, pa ih sezonski ne zanima.
 
Preostalih 6% ispitanika odgovorilo je „nešto drugo“. Oni su uglavnom već pronašli sezonski posao ili planiraju otići u inozemstvo. "Dvoumim se. Napustiti sigurno okruženje s dobrom plaćom, ali lošom radnom atmosferom radi nečeg neizvjesnog i kratkoročnog. No, ovo drugo me nekako sve više privlači, kao i promjena mjesta boravka", komentar je jednog ispitanika.
 
 

Pročitajte još

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist