Aktualno

Gradonačelnik Trebinja Ćuk u Dubrovniku

dobroslav cuk

Dobroslav Ćuk, gradonačelnik Trebinja poznat po izjavi kako se Trebinjci nikada neće jednostrano ispričati Dubrovniku za ratna događanja, sutra dolazi u Dubrovnik.

Naime, Ćuk je naveden kao jedan od sudionika Seminara o prekograničnoj suradnji na razvoju održivog turizma, kojeg u hotelu Excelsior organizira Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj.

Uz Ćuka na seminaru sudjeluju veleposlanici SAD-a u Hrvatskoj i BiH Foley i Moon, koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj Louisa Vinton te dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić.

Podsjetimo, Dobroslav Ćuk pred godinu dana je izjavio kako ne želi prihvatiti činjenicu da je Trebinje bilo agresor, a Dubrovnik žrtva, nego su "nesretno nastradali i jedni i drugi".

Tada je tu izjavu gradonačelnik Vlahušić nazvao sramotnom, a Ćuk predložio sastanak u Dubrovniku kako bi "na licu mjesta razgovarali što bi to trebalo Trebinje učiniti da bi njima (op.a. Dubrovčanima) bilo potaman".

Treba se prisjetiti i kako je zamjenik američkog veleposlanika u BiH, prilikom posjeta Trebinju, izjavio kako bi mu bilo zadovoljstvo da veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj i BiH odigraju ulogu pomirenja između Dubrovnika i Trebinja.

Nesumnjivo je i sutrašnji seminar dio te namjere i bit će zanimljivo čuti izjave aktera godinu dana kasnije.

Pročitajte još

SVE VIŠE ŠKOLSKIH PUTOVANJA Roditelji ‘grcaju’, ali većina plaća: ‘Neće moje dijete biti crna ovca!’

Ivana Mijić Vulinović

MILENIJCI I GENERACIJA Z VS. 40+ Tko više troši na putovanjima?

Dulist

NATJEČAJ U TIJEKU Traži se 20 gerontodomaćica na području naše županije

Dulist