Crna kronika

Šest ilegalaca zaustavljeno na granici

Granica RH

Tijekom proteklog vikenda policijski službenici Policijske postaje Gruda i Postaje granične policije Metković spriječili su šest stranih državljana koji su u tri navrata pokušali nezakonito ući u Republiku Hrvatsku.

Radi se o tri državljana Kosova koji su u petak, 21. veljače zatečeni u jutarnjim satima, bez ulaznih štambilja u putnim ispravama, na autobusnom stajalištu u mjestu Zvekovica, a nakon što su prethodno nezakonito prešli državnu granicu između Crne Gore i RH i to pješice preko brda Debeli Brijeg.

Istog dana, u popodnevnim satima u Dubrovačkoj ulici u Metkoviću zatečena su dva državljana Turske koji su, nakon što im je odbijen ulazak u RH, preko brda Predolac nezakonito ušli iz pravca BiH u RH.

Nadalje, u subotu, 22. veljače oko 3 sata policijski su službenici na makadamskom putu brda Predolac uočili državljanina BiH koji je nezakonito prešao državnu granicu iz pravca BiH u RH.

Rješenjem policijskih postaja trojici državljana Kosova određena je jednogodišnja, a ostalim stranim državljanima dvogodišnja zabrana ulaska u RH.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Zapalio se auto na Ilijinoj glavici, vatrogasci na terenu

Dulist

Požar u restoranu u Širokoj ulici, na intervenciji osam vatrogasaca

Dulist

Muškarac (86) pobjegao iz doma za starije i aktivirao bombu

Dulist