Županija

Imate nepoljoprivrednu djelatnost? Izašao je natječaj s potporama!

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju produžila je rok za prijavu na Natječaj za provedbu tipa operacije 6.2.1. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika najmanje godinu dana u trenutku prijave. Fiksni iznos javne potpore iznosi 50.000,00 eura u kunskoj protuvrijednosti, a ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore iznosi 120 milijuna kuna (320 alokacija u RH).

Tekstom Natječaja doneseno je rješenje temeljem naselja kojima nije dopušteno ulaganje u smještajne kapacitete u sektoru ruralnog turizma (po kriteriju morske granice), a u Konavlima su eksplicitno navedena: Cavtat, Čilipi, Đurinići, Komaji, Mikulići, Močići, Molunat, Poljice, Popovići, Radovčići i Vitaljina. Za druge nepoljoprivredne djelatnosti, izuzev smještaja, ulaganja su prihvatljiva za sva naselja u Konavlima.

Novi rok za podnošenje prijave je do 10. rujna 2020. godine do 12:00 sati. Detaljnije o natječaju možete pronaći ovdje.

Pročitajte još

Prijavite se za izbor najbolje obrađene konavoske baštine

Dulist

Polaganjem vijenaca na Boninovu obilježen Dan antifašističke borbe

Dulist

ZLATNA NARANČA Odabrani najbolji primjeri ruralnog turizma u županiji za 2021.

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija