Županija

Imate nepoljoprivrednu djelatnost? Izašao je natječaj s potporama!

Imate nepoljoprivrednu djelatnost? Izašao je natječaj s potporama!

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju produžila je rok za prijavu na Natječaj za provedbu tipa operacije 6.2.1. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika najmanje godinu dana u trenutku prijave. Fiksni iznos javne potpore iznosi 50.000,00 eura u kunskoj protuvrijednosti, a ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore iznosi 120 milijuna kuna (320 alokacija u RH).

Tekstom Natječaja doneseno je rješenje temeljem naselja kojima nije dopušteno ulaganje u smještajne kapacitete u sektoru ruralnog turizma (po kriteriju morske granice), a u Konavlima su eksplicitno navedena: Cavtat, Čilipi, Đurinići, Komaji, Mikulići, Močići, Molunat, Poljice, Popovići, Radovčići i Vitaljina. Za druge nepoljoprivredne djelatnosti, izuzev smještaja, ulaganja su prihvatljiva za sva naselja u Konavlima.

Novi rok za podnošenje prijave je do 10. rujna 2020. godine do 12:00 sati. Detaljnije o natječaju možete pronaći ovdje.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist