Crna kronika

Sedam osoba teže, a četiri lakše ozlijeđeno

Sedam osoba teže, a četiri lakše ozlijeđeno

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske evidentirano je 16 prometnih nesreća. Sedam osoba je teže, a 4 su lakše ozlijeđene.

Provodeći mjere kontrole prometa, policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske sankcionirali su 902 sudionika u prometu, od čega 425 zbog prekoračenja brzine i 10 zbog alkohola. U proteklom tjednu iz prometa je isključeno 15 vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te 11 vozila radi tehničke neispravnosti odnosno isteka registracije.
 
Rekorder po izmjerenoj koncentraciji alkohola je 35-godišnjak koji je u utorak, 21.kolovoza, oko 04.35 sati, upravljao automobilom  dubrovačkih registracijskih oznaka, marke VW Passat, krečući se lokalnom cestom u općini Slivno, kada je zaustavljen i kontroliran od strane policijskih službenika.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola od 1,88 promila, vozač je uhićen i doveden u prostorije policije, a potom uz  optužni prijedlog u nadležni Prekršajni sud, gdje je kažnjen novčanom kaznom od 3 760 kuna, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja B kategorijom u trajanju od dva mjeseca.

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist