Crna kronika

Sedam Albanaca uhvaćeno u ilegalnom prelasku granice

Granica RH

Tijekom jučerašnjeg dana policijski službenici su u tri odvojena slučaja spriječili ukupno sedam albanskih državljana u pokušaju nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku.

U prvom su slučaju policijski službenici Policijske postaje Gruda u mjestu Gruda zaustavili osobno vozilo albanskih nacionalnih oznaka koje je prethodno zamijećeno prilikom ukrcavanja dvoje putnika u mjestu Palje Brdo. Vozilom je upravljao državljanin Albanije koji je zakonito ušao u RH preko GP Karasovići, a kao putnici u vozilu su se nalazila dvojica albanskih državljana za koje je kriminalističkom obradom utvrđeno da su državnu granicu između Crne Gore i RH prešli nezakonito, pješice u blizini GP Karasovići.

U drugom su slučaju policijski službenici Policijske postaje Ploče prilikom kontrole vozila na trajektnom pristaništu u Pločama u osobnom vozilu albanskih nacionalnih oznaka zatekli četvero albanskih državljana. Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da je troje putnika nezakonito prešlo državnu granicu u blizini GP Karasovići, dok im je vozač pomagao u nezakonitim migracijama.
U trećem su slučaju policijski službenici Postaje pomorske policije Dubrovnik na autobusnom kolodvoru u Dubrovniku zatekli dvoje albanskih državljana koji u svojim putnim ispravama nisu imali ulazni pečat RH, a za koje je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su nezakonito ušli u RH iz pravca Crne Gore i to pješice sjeverno od GP Karasovići.

Dvojica vozača prekršajno su sankcionirana zbog pomaganja u nezakonitim migracijama, dok je sedmorici albanskih državljana određena dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH te je najavljena njihova readmisija u Crnu Goru.

Pročitajte još

Još se uvijek utvrđuju okolnosti teške prometne nesreće kod Slanoga

Dulist

U sudaru kraj Slanoga jedna osoba poginula, a više je ozlijeđenih

Dulist

MATERIJALNA ŠTETA Sudar četiri automobila u Platu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija