Grad

SAZNAJEMO Preko 23 milijuna kuna za bolnicu ‘sanirat’ će dio duga prema veledrogerijama

SAZNAJEMO Preko 23 milijuna kuna za bolnicu 'sanirat' će dio duga prema veledrogerijama

Dobre vijesti stižu za dubrovačku bolnicu – ministar zdravstva Vili Beroš naglasio je tijekom sjednice Vlade kako će se sredstva za bolnice kojima su osnivači županije raspodijeliti na 33 bolnice diljem Hrvatske, a donesenom odlukom OB Dubrovnik pripast će nešto više od 23 milijuna kuna.

U obzir je, dodao je ministar Beroš, uzet kriterij dospjelosti nepodmirenih obaveza starijih od 120 dana na dan 31. srpnja.

Što to znači za OB Dubrovnik, ali i zbog čega je Dubrovnik specifičan po ovom pitanju, saznali smo od Pava Perića, pomoćnika ravnatelja za financijsko poslovanje OB Dubrovnik.

I on i ravnatelj OB Dubrovink Marijo Bekić potvrđuju za DuList zadovoljstvo preraspodjelom za podmirenje dugova prema veledrogerijama, a ravnatelj Bekić naglasio nam je kako se opskrba lijekovima iz veledrogerija uredno odvija.

SAZNAJEMO Preko 23 milijuna kuna za bolnicu 'sanirat' će dio duga prema veledrogerijama

– Od ukupno 33 bolnice mi smo dobili 23 020 933 kuna. Tom odlukom Vlade itekako smo zadovoljni jer svaka kuna, kako se kaže, dobro dođe! Stojimo dosta dobro što se tiče veledrogerija za razliku od prethodnih godina, kada smo lijekove morali unaprijed platiti, odnosno kada je bilo preko tisuću dana duga za veledrogerije. Na dan 31. kolovoza došli smo na 241 dan, a s ovih 23 milijuna doći ćemo ispod 180 dana – istaknu će za DuList Perić, dodavši kako su u granicama onoga što veledrogerije priželjkivaju, a to je granica ispod 180 dana.

– Prema našim podacima, 31. kolovoza došli bismo na 150 dana – naglašava, no kako su brojke koje je iznio ministar Beroš ponešto drugačije, odnosno 120 dana na 31. srpnja, ističe kako to kod nas ‘nije slučaj’.

– Uzete su nam obveze od 150 dana nagore. OB Dubrovnik i po ovome je specifična. Zapravo ovog utorka bit će 170 dana ali unutar okvira smo. I zadovoljni jer priča ide naprijed – zaključuje Pavo Perić za DuList.

MNJB

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist