Aktualno

Savjetnici u dubrovačkim poduzećima: Niko i više ni’ko!

sanitat kapetanic 02

Nakon što se u medijskim kuloarima zavrtila priča o smjenama i imenovanjima, dolascima i odlascima savjetnika po gradskim poduzećima, kad se ‘prašina slegla’ odlučili smo provjeriti što se od svega toga doista i realiziralo. Točnije, kontaktirali smo tri tvrtke – Vodovod, Sanitat i Vrtlar, koje smo pitali imaju li uopće zaposlenog savjetnika, savjetnika direktora ili savjetnika – člana Uprave. Svi su nam oni odgovorili različito.
Prvi odgovor stigao nam je iz Vodovoda, i to od novopečenog direktora i predsjednika Uprave Valentina Dujmovića, ‘pridošlice’ iz Sanitata.
– Vodovod Dubrovnik d.o.o. na radnom mjestu savjetnika ili savjetnika direktora ili savjetnika – člana Uprave nema niti jednog zaposlenika. U Pravilniku o sistematizaciji takvo radno mjesto ne postoji, tako da ne možemo govoriti ni o plaći ni ničemu vezanom za to – odgovoreno nam je. Budući da se često spominjala mogućnost da će dojučerašnji prvi čovjek Vodovoda Pero Mišković dolaskom Dujmovića postati savjetnik, zamolili smo Vodovod za pojašnjenje:

– U ranijem sastavu Uprave, kojoj je na čelu bio predsjednik Uprave Branko Negodić, imali smo tehničkog direktora Ljubomira Medakovića, člana Uprave Pera Miškovića i Negodića kao predsjednika Uprave. Nakon odlaska Negodića u mirovinu Medaković je uz funkciju tehničkog direktora preuzeo i funkciju člana Uprave te na mjesto tehničkog direktora nitko nije zaposlen. Tako da se Medaković zapravo sad vratio na svoje staro radno mjesto. S druge strane, Pero Mišković je bio član Uprave za vrijeme Negodića, potom je postao predsjednik Uprave. Kad sam ja imenovan za predsjednika Uprave on se vratio na staro radno mjesto člana Uprave, a ne na mjesto savjetnika – objasnio nam je rošadu odrađenu u Vodovodu Dujmović. Dodao je kako je izmjenom statuta tvrtke uvedena još jedna novost.

– Jedino predsjednik Uprave ima ovlast zastupanja tvrtke i potpisivanja, dok je ranije ta dužnost bila podijeljena između predsjednika i člana Uprave. Sad poslujemo kao i u svim drugim tvrtkama – istaknuo je Dujmović.
Iz Vrtlara smo na pitanje o savjetnicima također dobili negativan odgovor. Direktorica Ana Matušić na naš je upit kratko odgovorila kako na radnom mjestu savjetnika nemaju zaposlenih. Inače, Vrtlar je ostao poznat kao gradska tvrtka s najviše bivših direktora zaposlenih u istoj tvrtci (Mladen Vukojević, Nikša Metković, Pavo Perić), ali nijedan od njih ne obnaša funkciju savjetnika.

Sreće u potrazi za savjetnicima imali smo, tek ili konačno, u Sanitatu. Novi direktor Vedran Kunica na naš upit je odgovorio kako je na radnom mjestu savjetnika zaposlena jedna osoba.
– Riječ je o gospodinu Niku Kapetaniću, dugogodišnjem direktoru tvrtke koji svojim velikim iskustvom i savjetima uvelike dopridonosi uspiješnom poslovanju tvrtke – stoji u odgovoru Sanitata.

Pročitajte još

HGK pokrenuo edukacije za vodiče kajaka radi regulacije i sigurnosti gostiju

Dulist

GRAĐANI OPTIMISTIČNI Bolja financijska situacija nego lani, ipak nije vrijeme za kupnju stana ili automobila

Dulist

[VIDEO/FOTO] Dirljiva humanitarna akcija za Roka uz stihove vječnog Luka Paljetka

Dulist