Aktualno

SASTANAK U ZAGREBU Koji su planovi doneseni po pitanju kanalizacijskog sustava Općine Župa dubrovačka?

SASTANAK U ZAGREBU Koji su planovi doneseni po pitanju kanalizacijskog sustava Općine Župa dubrovačka?

Predstavnici Općine Župa Dubrovačka Silvio Nardelli i Jure Marić jučer su u Zagrebu s predstavnicima Hrvatskih voda održali sastanak vezano za nastavak projektiranja i izgradnje kanalizacijskog sustava Općine Župa dubrovačka te planiranog pročistača predviđenog iznad uvale Mlinac na zapadnoj granici postojećeg vojnog kompleksa Kupari.

Predstavnici Općine dali su osnovni presjek postojećeg stanja i problematike ovog iznimno važnog pitanja kao i stanje projekata koji su tijeku. Posebno je istaknuta problematika naselja Čibača i Poslovna zone Čibača gdje je u tijeku izmjena projektne dokumentacije u svrhu ishođenja izmjena i dopuna lokacijske i građevinske dozvole za izgradnju glavnih kanala sustava odvodnje otpadnih voda kojim će se osim usklađivanja i noveliranja projekta omogućiti fazna izgradnja sustava koja je potrebna zbog složenosti i obimnosti projekta.

S Hrvatskim vodama dogovoreni su koraci oko načina financiranja izgradnje dijela sustava koji se odnosi na naselje Čibača i poslovnu zonu Čibača, a potom i izrade projektne dokumentacije za dovršetak cjelovitog sustava za područje cijele Općine uključujući i pročistač. Financiranje bi se u najvećoj mogućoj mjeri u suradnji s Hrvatskim vodama osiguralo preko sredstava EU.

Isti dan održan je i sastanak vezan za nastavak realizacije projekta turističke zone Kupari I, a na kojem su osim spomenutih predstavnika Općine Župa dubrovačka i Hrvatskih voda sudjelovali predstavnici Ministarstva državne imovine, Ministarstva turizma, Agencije za investicije i konkurentnost te predstavnici investitora tj. tvrtke Avenue ulaganja d.o.o.

Na sastanku je potvrđena varijanta proširenja bujičnog vodotoka Tarante kojega je nužno odraditi prije same realizacije turističke zone Kupari te rokovi za dostavu podataka kao i potrebne aktivnosti svih sudionika u postupku realizacije turističke zone Kupari I u Župi dubrovačkoj.

Pročitajte još

[VIDEO/FOTO] ‘SA REGALA, IZ BURALA’ Modna revija nošnji i nakita Župe dubrovačke

Dulist

IZBRIŠITE IH Ove Android aplikacije kradu osobne i bankovne podatke!

Dulist

ZBOG POLUMARATONA Kuda sutra voze Libertasovi autobusi?

Dulist