Aktualno

SASTANAK U RANJINI Koji su bitni segmenti po pitanju ravnopravnosti spolova?

SASTANAK U RANJINI Koji su bitni segmenti po pitanju ravnopravnosti spolova?

Zamjenica župana Žaklina Marević i zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić sastale su se u Palači Ranjina s pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova Višnjom Ljubičić.

Pravobraniteljica Ljubičić izrazila je zanimanje o stanju s upisima djece u dječje vrtiće na području Grada i županije, prilikom čega je zamjenica Marević istaknula kako je broj upisane djece ove godine na prošlogodišnjoj razini, ali i iznijela još neke konkretne podatke o radu vrtića na području županije.

Zamjenica Tepšić upoznala je pravobraniteljicu s projektima koje Grad Dubrovnik provodi u cilju povećanja broja mjesta u vrtićima te podizanja kvalitete usluge, prije svega uvođenju produljenog boravka. Kako je istaknuto, provođenje mjera demografske politike i zapošljavanje žena te mogućnost povratka na posao nakon porodiljnih dopusta važno su segmenti u pitanju ravnopravnosti spolova.

Također, na sastanku je bilo riječi o produženom boravku u školama, ali i o mjerama koje Županija provodi u cilju pomoći starijim osobama, pri čemu je zamjenica župana istaknula kako Dubrovačko-neretvanska županija kontinuirano provodi programe i projekte koji se odnose na pružanje pomoći u kući starijim osobama.

Pročitajte još

OD IDUĆEG TJEDNA Liječnici će imati pravo prijaviti pacijente privremeno nesposobnima za vožnju

Dulist

GORAK KRAJ ‘Novi Europski Bauhaus’ izostavio Dubinu iz projekta, iz kluba poručili: Uprava TUP-a gurnula nas je u stečaj

Dulist

SDSS otpao, HDZ- i Domovinski pokret na korak do pakta

Dulist