Grad

SASTANAK S UGOSTITELJIMA ‘Tko bude radio zimi, neće plaćati javnu površinu i imat će benefite’

SASTANAK S UGOSTITELJIMA 'Tko bude radio zimi, neće plaćati javnu površinu i imat će benefite'

Potrebno je progovoriti o zimi. U većini slučajeva smo manje radili zimi. Ove godine je više letova. Ali kad dođu gosti, znate li koja glavna žalba – nema restorana – rekao je gradonačelnik Mato Franković na sastanku s ugostiteljima u utorak navečer.

– Onaj tko misli da može biti otvoren, Grad Dubrovnik neće naplaćivati korištenje javne površine u zimskim mjesecima – od studenog do kraja veljače. Također, reklamirat ćemo ugostitelje koji budu radili u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika – naglasio je Franković.

Rekao je kako je zimski festivalski program pun brojnih događaja, više nego prije, i kako će trajati mjesec dana. Postoji više događaja nego prošle godine. Jedini problem, koji ističe je što će u studenom pista Zračne luke Dubrovnik raditi samo za manje avione, ali to će ‘trajati do 1. prosinca’.

-Ne očekujem kako ćete svi biti otvoreni, no mislim kako je ovo korektno s naše strane što se tiče plaćanja, odnosno neplaćanja javne površine u slučaju da ste otvoreni tijekom zime- rekao je Franković i dodao kako će se raditi novi ugovori za 2019. godinu.

-Uvest ćemo nova plaćanja zakupnine. Također, tijekom zime tko bude radio, ostvarit će dodatne benefite. To će se prepoznati u samom ugovoru – naglasio je.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist