Grad

‘Šarena zima u Uvali’ Dubrovačkog zimskog festivala je najakcija za djecu u Hrvatskoj

sarena zima u uvali

Program ‘Šarena zima u Uvali’ Grada Dubrovnika dobitnik je povelje za naj-akciju za djecu u Hrvatskoj za uspješno provedeni program u sklopu prošlogodišnjeg Dubrovačkog zimskog festivala.

Povelja je Gradu Dubrovniku dodijeljena na godišnjoj svečanosti Središnjeg koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ održanoj u utorak u Zagrebu.

Središnji koordinacijski odbor akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ čine predstavnici saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske, Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju, Ureda UNICEF-a, Udruge gradova, Udruge općina, Hrvatske zajednice županije i koordinatora iz gradova i općina.

Edukativni i zabavni program u Uvali Lapad u suradnji s partnerima osmišljava i koordinira Upravni odjel za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika. Od prošle godine „Šarena zima u uvali“ integralni je dio Dubrovačkog zimskog festivala, a Središnji koordinacijski odbor akcije Gradovi i općine – prijatelji djece ocijenio ga je kao iznimno bogatog i raznovrsnog.

Sve radionice bile su dobro posjećene, jednako kao plesni i dramski dio programa. Posebna atrakcija programa svakako je blagdanski vlakić za djecu, koji je povezivao dvije krajnje točke sa zanimljivim sadržajima: luna parkom na plaži i klizalištem na teniskim terenima.

‘Šarena zima u Uvali’ ove godine bit će još bogatija s raznovrsnim programima za najmlađe te uz neizostavno klizalište i posebnu atrakciju programa – adventski vlakić.

Grad Dubrovnik pristupio je akciji “Grad/općina – prijatelj djece” 25. travnja 2000. godine. Titula „Grad Dubrovnik – prijatelj djece” dodijeljena je Gradu Dubrovniku 4. veljače 2006, priznanje koje se dodjeljuje gradovima u Hrvatskoj koji u potpunosti ostvaruju prava i potrebe djece, poštujući načela Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima djeteta.

Pročitajte još

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist

(FOTO) MATO FRANKOVIĆ Rečeno – napravljeno! Krenulo ispumpavanje ‘bazena’, sutra košnja i održavanje površina!

Dulist