Politika

SANJA PUTICA: ‘Žene u politici nisu kvota nego osobe!’

SANJA PUTICA: 'Žene u politici nisu kvota nego osobe!'

Kandidatkinja s liste Hrvatske demokratske zajednice X. izborne jedinice i predsjednica Zajednice žena ‘Katarina Zrinski’ Sanja Putica održala je danas tiskovnu konferenciju na temu položaja žena u društvu i politici.

Jutro je zajedno sa članicama županijske i gradske organizacije ‘Katarina Zrinski’ provela u posjetu ženi poduzetnici, gđi Mili Bulimbašić, urednici izdavačke kuće Kronomedia, časopisa „Satovi i nakit“ te ‘Maslinarka’ gdje su razgovarali o problemima s kojima se svakodnevno susreću žene u poduzetništvu.
-Platforma Zajednice žena Katarina Zrinski u okviru HDZ-a djeluje na dvije osnove, političkoj i onoj humanitarnoj. Upravo tom prigodom posjetili smo danas gđu Bulimbašić koja probija birokratske barijere, koja je na tržištu i koja se dokazala u poduzetničkom duhu i uspjela prijeći sve prepreke u jednom, još uvijek, poprilično muškom svijetu’– kaže Putica.

Naglašava da se program HDZ-a temelji na tri stupa, a sva tri se itekako tiču žena – poticanje ženskog poduzetništva, rješavanja statusa žene kao majke, hraniteljice, rodilje, ali i jednoj od novosti, a to je osnivanje alimentacijskog fonda za roditelje koji ne mare za svoje djecu.

-Često se govori o ‘ženskim kvotama’, pitaju nas jesmo li zadovoljni brojem žena na našim listama. Ja bih rekla da je napokon došlo vrijeme da prestanemo razgovarati o kvotama u tom smislu. One jesu zakonska obveza i mi se kao društvo borimo za poštivanje zakonskih okvira. Međutim, žene ne žele biti gledane kroz prizmu kvote. Želimo da se cijeni kvaliteta žena na našim listama i u izvršnoj vlasti, a mi ćemo kao stranka tome sigurno doprinjeti nakon pobjede 11.rujna. Tema položaja žena u politici nije tu samo da bi se žene izborile za svoja prava nego je nužna zbog ravnoteže u društvu– ističe Putica.

Za kraj Putica je poručila kako se žene ne smiju predati i kako vjeruje da će pronaći svoje mjesto i u Saboru i izvršnoj vlasti gdje su dosada uvijek pokazale kompetenciju.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist