Hrvatska

Sanja Putica prije imenovanja u Ministarstvu obrazovanja ‘volontirala’ Mariću

Sanja Putica prije imenovanja u Ministarstvu obrazovanja 'volontirala' Mariću

Sanja Putica nedavno je na zatvorenom dijelu sjednice Vlade imenovana pomoćnicom ministra obrazovanja, no njezinom imenovanju prethodio je jedan zanimljiv ‘put’.

-Sanja Putica pomoći će oko izgradnje studentskog doma u Ministarstvu državne uprave i drago mi je što je upravo ona tamo – izjavio je gradski vijećnik HDZ-a Marko Potrebica na sjednici Gradskog vijeća krajem prosinca 2016. godine govoreći o temi privremenog financiranja. Bio je to tada prvi glas o daljnjoj poslovnoj karijeri bivše ravnateljice Gimnazije Dubrovnik, koja je u mandatu Karamarkovog HDZ-a na nepunih godinu dana (točnije od 28. prosinca 2015. do 14. listopada 2016.) sjedila u saborskoj fotelji 8. saziva Hrvatskog sabora. Potom se, podsjetimo, odlaskom Karamarka s vlasti i s čela stranke, postupno sklanjala u drugi plan dnevne politike, a kao bivša saborska zastupnica aktivirala tzv. ‘pravo 6+6’. Riječ je o mogućnosti bivših saborskih zastupnika da u godini dana nakon prestanka obnašanja svoje dužnosti imaju pravo šest mjeseci primati punu plaću, a potom još šest mjeseci pola plaće.

No Putica nikad u resoru Državne imevine nije bila zaposlena već je, kako su nam odgovorili – volontirala. Kako i zašto, pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist