Aktualno

Sanira se kanal ispod Luže

Sanira se kanal ispod Luže

Čišćenjem područja ispod Luže nastavljaju se radovi cjelovite sanacije kanala mješovite odvodnje povijesne jezgre, i to tehnologijom bez iskopa, navode iz Grada Dubrovnika u priopćenju.

Investicija čišćenja i sanacije kanala mješovite odvodnje u dužini od 51 metra provodi se u sklopu Aglomeracije Dubrovnik, EU projekta ‘Razvoj vodno-komunalne infrastrukture Dubrovnik’, najvećeg infrastrukturnog zahvata u vodoopskrbni i kanalizacijski sustav u povijesti Dubrovnika vrijednog više od 880 milijuna kuna, odnosno preko 117 milijuna eura.

Predviđeno trajanje ove faze radova, koji će pripremom i osiguranjem područja obuhvata početi tijekom vikenda, je 30 do 40 dana te će biti završeni prije glavne ljetne sezone.

-Isti će se uskladiti s radovima obnove krovišta Luže, kina Sloboda i teatra Bursa, a javna ustanova Rezervat Lokrum svoje prodajno mjesto privremeno će premjestiti na ulazni dio Luže, koji nije u obuhvatu radova – navode.

Ugovorena vrijednost investicije je 1.164.446,88 eura (8.773.525,00 kn), a obuhvaća čišćenje i sanaciju istočnog i zapadnog kraka glavnog kanala ispod Straduna te zapadni kraj glavnog kanala u Ulici Prijeko i glavnog kanala u Ulici Celestina Medovića (spoj Prijeko – Stradun) u ukupnoj dužini od 470 metara te 25 priključnih kanala, kao i sanaciju 80 metara kanala izvan zidina te 200 metara vodovodnog cjevovoda u Ulici Prijeko. Rok za dovršetak radova je veljača 2024., a izvođač je tvrtka Anafora d.o.o. Split.

Podsjetimo, sanacija povijesnog kanala mješovite odvodnje ispod Straduna zahtjevna je i osjetljiva investicija. Započela je istražnim radovima u veljači 2018. godine, a prvi provedeni radovi čišćenja i sanacije obuhvatili su kanal u dužini od 30 metara.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist