Županija

SANACIJA POŽARIŠTA Kiša će pojačati odrone na cestama Pelješca i Korčule

S ciljem sigurnog odvijanja prometa Županijska uprava za ceste radi na sanaciji požarišta uz ceste na Pelješcu i Korčuli.

Naime, nakon katastrofalnih požara ŽUC je u koordinaciji s Županijskim centrom za zaštitu i spašavanje poduzeo aktivnosti za otklanjanje posljedica i sprječavanje mogućih šteta.

Odmah nakon požara izvršen je izvanredni pregled županijskih i lokalnih cesta koje se nalaze u zoni opožarenih područja. Radi se o javnim cestama Trstenik – Žuljana na poluotoku Pelješcu i županijska cesta Blato– Prižba – Brna – Smokvica na otoku Korčuli, gdje je ustanovljeno da na ima uništene vertikalne prometne signalizacije i zaštitne ograde, a najveća opasnost prijeti od urušavanja izgorenih stabala na kolnik.

Konjevod upozorava da se kroz kišno razdoblje ipak očekuje pojava pojačanih odrona, kao posljedica pojačane erozije tla. Stoga iz ŽUC-a vozače pozivaju na dodatan oprez kada prolaze kroz opožarena područja, dok će cestarske službe obavljati pojačanu ophodnju i nadzor upravo ovih dionica. Obzirom na veliku opožarenu površinu planirani završetak radova uklanjanja stabala je sredina listopada, a za ukupnu sanaciju ŽUC planira izdvojiti iznos od približno 300 tisuća kuna.

Pročitajte još

OPREZNO VOZITE Srušeno stablo u Platu napravilo ‘kaos’ na cesti

Dulist

Županijske brojke kažu: 157 je posto više dolazaka i 75 posto više noćenja nego u studenom 2021.

Dulist

POTPORE ZA RURALNI RAZVOJ dRural i DUNEA pozivaju na prijave

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija