Aktualno

Šalja šokiran, Muratti ne bi za blagdane

Šalja šokiran, Muratti ne bi za blagdane

Nemam što komentirati, jer sam tek pročitao iz medija. Nisam u tome sudjelovao niti znam za to, a poteze Vodovoda nemam što komentirati – prvi je komentar zamjenika gradonačelnika Nika Šalje, inače zaduženog za komunalije (time i za Vodovod), na novonastalu situaciju u Općoj bolnici Dubrovnik.

–  Ako je zbilja bilo nužno pokrenuti ovrhu zbog zastare onda je ona opravdana, ali nikako bez dogovora i prethodnog upozorenja da će se to dogoditi. Garažu Dubrovnik smo danima upozoravali da ćemo pokrenuti ovrhu, a nismo im blokirali račun. Tako da mi nije jasan način kako je to napravljeno bolnici – zvučao je začuđen Šalja.

Na upit kako komentira da Vodovod nije ovršio poduzeće Dubrovačko primorje nezavisnog vijećnika Pera Vićana, koji je također već duži niz godina dužan Vodovodu, te je li riječ o popuštanju koalicijskom partneru, Šalja rezignirano odgovara:

– Pokušavate od mene izvući odgovore koje neću dati. Kao zamjenik gradonačelnika zadužen za komunalne poslove niti o tome išta znam niti sam obavješten. To vam dovoljno govori. A kakav je stav SDP-a kao koalicijskog partnera pitajte predsjednicu Olgu Muratti . Ti potezi svakako nisu dobrodošli. – zaključio je Šalja.

Gradski vijećnik HNS-a Antun Pravedan također je ostao bez riječi čuvši informaciju da je račun Opće bolnice blokiran.
– Zbilja ne znam da se to dogodilo. Koliko znam, već godinu ili dvije dana se pregovara oko plaćanja vode Opće bolnice Dubrovnik. Ja kao gradski vijećnik i čovjek iz ovog grada osuđujem bilo kakvu blokadu računa bolnice što se tiče vode – kazao je Pravedan te dodao da, „ukoliko je istina da su i jedni i drugi u istoj situaciji, po meni i po većini građana i članova HNS-a, to je nepojmljivo“.

– Osuđujem takav način, ako je to točno. Ne mogu vjerovati. – zaključio je Pravedan.

Predsjednica Gradskog vijeća i Gradske organizacije SDP-a Olga Muratti ovrhu računa Opće bolnice komentirala je riječima:

– Ne znam što bih komentirala osim da treba vidjeti zašto je do toga svega došlo. Nemam podataka o slučaju osim što sam jutros o tome čula. Ako se to već mora uraditi, ne bih to radila nikome pred blagdane. Treba voditi računa o bolnici, ali i obveze su obveze. Nikad neću podržati ono što bi ljude koji su u bolnici dovelo u nepovoljan položaj – rekla je kratko Olga Muratti, predsjednica Gradskog vijeća i Gradske organizacije SDP-a Dubrovnik.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist