Politika

Šalja ne očekuje sankcije zbog svojih izjava

Šalja ne očekuje sankcije zbog svojih izjava

Nakon što su prespavali jučerašnje prepucavanje preko medija, zamjenik gradonačelnika Niko Šalja odlučio je stati na loptu.

Premda i dalje ostaje pri svojoj izjavi u kojoj je komentirao nepravomoćnu presudu u aferi Vrtovi sunca, Šalja je odlučio smiriti strasti.

– Dosta je bilo medijskih napisa o ovoj temi, pretjerano – naglasio je.
Također nam je potvrdio kako je razgovarao s predsjednicom Olgom Muratti no nije želio otkriti detalje. Šalja ipak tvrdo drži stav da je u pravo i ne očekuje nikakve sankcije zbog svojih izjava da mu je „pun kofer predsjednice Olge Muratti“.

– Ne znam kakve bi sankcije išle, u kojem smislu. Komentirao sam nešto u svoje ime, neću prešutat ono o čemu razmišljam, makar mi štetilo. Može me jedino odvest tamo gdje sam bio prije političkog djelovanja – mišljenja je Šalja. Ističe da zasada neće istupiti iz SDP-a, ali da su sve mogućnosti otvorene:

– Ja sam 12 godina član SDP-a, i to namjeravam i ostati. Što će biti za godinu – dvije ne znam. Nažalost mislim da SDP ne ide u dobrom smjeru – naglasio je Šalja.

A kad je riječ o ucjenama za koje je Šalja rekao da ih više ne može trpjeti, neslužbeno doznajemo, da se zapravo ništa posebno ovih dana nije dogodilo u dubrovačkom SDP-u, što bi toliko isprovociralo zamjenika gradonačelnika i dovelo ga do situacije da 'ispali' u medijima. J

učerašnji istup Nika Šalje zapravo je odraz mišljenja mnogih dubrovačkih SDP-ovaca kod kojih već dugo traje latentno nezadovoljstvo zbog ponašanja Andra Vlahušića i Pera Vićana koji su odnose unutar koalicije sveli na onu „uzmi ili ostavi“. Iako je na nešto većoj funkciji, s time se svakodnevno susreće i sam Niko Šalja.

Da se primijetiti kako je Šalja izgubio sve komunalne ovlasti za što je u prvom redu kao zamjenik gradonačelnika i bio zadužen, te kako se u posljednje vrijeme sve češće po komunalnim pitanjima može čuti Dinka Mirića, vd. pročelnika Upravnog odjela za promet, stanogradnju i razvojne poslove, koji izgleda polagano preuzima komunalna zaduženja.

– Osnovan je novi Upravni odjel na koji ja nemam nikakav utjecaj, a rečeno je da će on biti moja briga. Ja mogu raditi onoliko koliko mi da gradonačelnik, a SDP ništa ne radi da bi taj utjecaj bio veći – istaknuo je za duList Niko Šalja.

Želeći provjeriti hoće li SDP poduzeti nekakve sankcije protiv Nika Šalje zbog jučerašnjih izjava, kontaktirali smo glavnog tajnika stranke Igora Dragovana koji nam nije mogao ništa komentirati jer ne zna o čemu je riječ. Bio je kratak, te naglasio kako se "prije bilo kakvih kometara mora čuti s Olgom Muratti".

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist