Politika

Šalja: Kampanja počinje danas!

Šalja: Kampanja počinje danas!

Zamjenik gradonačelnika Niko Šalja i službeno je potvrđen za SDP-ovog kandidata za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima.

Kako saznaje duList, Šalja je na sjednici Gradskog odbora SDP-a Dubrovnik koja je upravo u tijeku potvrđen jednoglasno.

– Sjednica je prošla u dobrom raspoloženju da orni krenemo u kampanju. Odluka je donesena jednoglasno, dakle i uz dobru volju Mladena Gojuna, koji je prethodno kao i ja istaknuo prijedlog za svoju kandidaturu. Uskoro očekujem konferenciju za medije na kojoj ćemo predstaviti program, a s današnjim danom započela je kampanja  – izjavio je za duList Niko Šalja.

Šalja je rekao kako je zadovoljan s ishodom sjednice te kako mu status SDP-ovog kandidata predstavlja čast, ali i odgovornost, jer, kako kaže, pred SDP-om je u idućih osam mjeseci veliki rad.

Komentirao je i HNS-ovo odbijanje mogućnosti da dvije stranke imaju zajedničku listu za Gradsko vijeće, a svaka svog kandidata.

– Nisam ni znao da takva mogućnost postoji, a o tome je još uvijek preuranjeno govoriti. Ako oni idu sa svojim kandidatom želimo im sreću i naravno nadam se da u kampanji neće biti podmetanja. Jer dosad je iz Gradske uprave prema meni učinjeno sve da mi se maksimalno umanji mogućnost – ističe Šalja.

Na upit hoće li sad biti aktivniji kao zamjenik gradonačelnika, Šalja je rekao kako nikad nije ni bio neaktivan.

– U Gradskoj upravi postoji težnja da se umanji sve što sam radio i da me se marginalizira. Ja ću i do kraja mog mandata kao zamjenika gradonačelnika imati afirmativan stav prema svim dobrim projektima, ali ću iznositi i mnoge prijedloge koje ću ostvariti kad budem gradonačelnik – rekao je Šalja, koji ne smatra da se on i gradonačelnik Vlahušić 'mrze', kako njihov odnos opisuje predsjednik dubrovačkog HNS-a Antun Pravedan.

– To je možda malo preteška riječ, barem ja tako mislim. Ne mrzim nikoga, i očekujem suradnju s Androm Vlahušićem i u budućnosti – istaknuo ej Šalja te najavio skoru izradu kostura izbornog programa. Nije ga strah da je vrijeme kandidature prerano i da bi do svibnja kao kandidat mogao 'izgoriti'.

– Mislim da je sad optimalno vrijeme. Očekujem da u siječnju, kad završe godišnji odmori i blagdani, intenzivnije krenemo s kampanjom – zaključio je Niko šalja.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist