Politika

Pravedan: Koalicija s SDP-om nije logična

Najvjerojatnije nećemo s SDP-om u koaliciju za Gradsko vijeće jer u tome nema logike. HNS s SDP-om ima dobre odnose, ali oni a priori odbijaju razgovore na temu kandidata za gradonačelnika – rekao je za duList predsjednik dubrovačkog HNS-a Antun Pravedan.

– Inicijativa je SDP-a da bismo išli u koaliciju, a na temu gradonačelnika se nije razgovaralo. To je po meni malo amaterski. Politika nije neka igra „Čovječe, ne ljuti se“. Smiješna je ideja da idemo zajedno s listom za Gradsko vijeće, a svatko sa svojim kandidatom za gradonačelnika, koji jedan drugoga mrze – istaknuo je Pravedan, podsjetivši kako je stranka već odavno za svog kandidata potvrdila gradonačelnika Vlahušića.

Pravedan je komentirao i anketu SDP-a po kojoj ta stranka ima najbolji rejting u gradu, a Niko Šalja je najbolji kandidat.

– To su njihova razmišljanja. Pokazatelji u zadnjih desetak godina ne govore da je to baš tako. Postoje i druge ankete koje su im nepovoljne. Njihov predsjednik im je rekao da će za svoje odluke snositi posljedice, a žao mi je što će cijepanjem koalicije biti puno teže ostvariti potreban rezultat. Očito ništa nisu naučili iz onog što im se događalo pred deset godina. Svak zna u gradu da je SDP sam postavio Dubravku Šuicu za gradonačelnicu – zaključuje Pravedan, dodajući kako je HNS siguran u pozitivan ishod predstojećih izbora, bez obzira na sve predizborne kombinacije i moguće koalicije.

Pročitajte još

Dubrovkinja Danica Juričić Spasović u utrci za šeficu zagrebačkog SDP-a

Dulist

TAJNE SNIMKE SVE OTKRILE Matija Posavec sve priznao i podnio ostavku na mjesto župana

Dulist

Srđ je grad: Smije li Grad Dubrovnik dozvoliti sebi takav promašaj da ne kupi prostor TUP-a?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija