Aktualno

Šalja iz Zagreba: Zaustavljena autocesta do Grada

Zamjenik dubrovačkog gradonačelnika Niko Šalja nazočio je u Ministarstvu graditeljstva

na uvidu na dio autoceste, od čvora Ploče do graničnog prijelaza prema BIH.

– Radovi se nastavljaju dalje. Naša želja je da se od te dionice, koja je već ugovorena i koja će se početi raditi u skoro vrijeme, nastavi izvoditi odvojak prema Opuzenu i dalje prema Dubrovniku – rekao nam je u telefonskom razgovoru Niko Šalja.

– Tu je nažalost stavljen križić i neizvjesna je situacija što dalje. Tako da jednostavno mi iz Dubrovnika ne možemo biti ravnodušni na takve izjave niti na činjenicu da taj autoput ne ide dalje – istaknuo je Šalja dodavši kako je autocesta dijelom stala.

– Radi se odvojak prema Pločama, od Prologa prema Čeveljuši i trebao bi biti gotov do sezone 2013. No, sad sam čuo da je dionica od čvora Ploče prema Metkoviću, odnosno taj dio spajanja na koridor 5C  ugovoren i trebao bi se početi raditi. No problem je da je na odvojak s ove dionice prema Opuzenu i Dubrovniku stavljen križić i situacija je dalje neizvjesna. Inzistirat ćemo da se nastavi dalje – istaknuo je Šalja naglasivši kako će se na idućim sastancima tražiti da se priča nastavi dalje.

– Druga dobra vijest za koju nisam znao je da će se do trenutka kad bi se dalje trebala početi raditi autocesta, planira jedan odvojak na pola puta ove trase prema Pločama i Čeveljuši gdje bi se radio jedan odvojak prema Dubrovniku koji bi skratio vrijeme putovanja dok jednog dana ta autocesta ne bude gotov – zaključio je. 

Pročitajte još

‘Dora’ ipak isplovljava ujutro iz Suđurđa

Dulist

POSLOVNA TAJNA! Garaža na Ilijinoj glavici krije financijske rezultate

Andrea Falkoni Račić

OBAVIJEST JADROLINIJE ‘Dora’ neće voziti do daljnjega, putnicima na raspolaganju trajekt ‘Hanibal Lucić’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija