Aktualno

ŠALA ILI…? Kuke i šparoge prodavaju se po komadu, cijena prava sitnica!

djir kuke sparoge02

Je li ja ovo dobro čitam?! Počeli su kuke i šparoge prodavati po komadu? Riječi su naše sugrađanke koja nam je skrenula pažnju na jedan, u najmanju ruku, neobičan oglas koji je osvanuo u Facebook grupi ‘Virtualna dubrovačka pjaca’. Prodavač koji je želio ostati anoniman u svom oglasu nudi, naime, kuke i šparoge po komadu pa tako komad kuke košta 7 kuna, odnosno 0,93 eura, dok je šparoga skuplja te ćete za komad morati izdvojiti 8,5 kuna ili sadašnjih 1,13 eura.

Ovaj domišljati prodavač osmislio je i popuste za svoje kupce, ali i nagrade. Ako uzmete 10 komada kuka, dobit ćete 10 centi popusta, a iznad 20 komada uštedjet ćete čak 20 centi. Za šparoge je popust manji, 8 centi za iznad 10 komada, a 16 centi za iznad 20 komada. A ako uzmete balicu odnosno 30 komada kuka ili šparoge, na dar dobijate jednu granu ružmarina i jedan domaći limun!

Očekivano, izazvao je lavinu komentara naših sugrađana.

‘Raste cijena kuka brže nego Bitcoin!’, ‘Cijena kuka i šparoga prate cijenu nekretnina’, prokomentirali su članovi grupe, a dobili su i odgovor samog prodavača.

– Je li nafta besplatna, željezo ili dijamanti? Osim toga riječ je o pravilu ponude i potražnje. Tko je završio ekonomiju dobro zna o čemu govorim, a tko nije, bolje da ne komentira. Prodavač ima slobodu odabira cijene, a kupac slobodu kupnje – osvrnuo se anonimni prodavač.

Neki su mu predložili da ‘pojača’ dar uz kupnju balice.

– A mogu li dvije grane ružmarina umjesto jedne i još pola limuna? – sjetila se pitati jedna naša sugrađanka.

Zanimljivo je spomenuti kako se prodavač dosjetio i nadasve originalne dostave s domišljatim cijenama. Najbolje će proći stanovnici Mokošice koji će dostavu svojih komada kuka i šparoga platiti svega jedan euro. Za Župu dubrovačku, dostava pak iznosi 20 eura, a isto vrijedi i za Zaton. Najskuplje prolaze stanovnici Konavala kojima dostava iznosi 50 eura. Ipak, dostavu ne vrši dalje od tih područja ni kad pada kiša jer kuke i šparoge razvozi biciklom!

S obzirom na sve navedeno, vjerojatno je riječ o oglasu sarkastične naravi, a spomenimo kako je objavljen svega nekoliko sati nakon što se balica kuka u istoj grupi nudila za 20 eura!

 

Pročitajte još

Biskup predvodi misu u katedrali na svetkovinu Duhova

Dulist

HGK pokrenuo edukacije za vodiče kajaka radi regulacije i sigurnosti gostiju

Dulist

GRAĐANI OPTIMISTIČNI Bolja financijska situacija nego lani, ipak nije vrijeme za kupnju stana ili automobila

Dulist