Zanimljivosti

Sajam zdrave hrane kontinentalne Hrvatske

Sajam zdrave hrane kontinentalne Hrvatske

Grad Dubrovnik i Turistička zajednica grada Dubrovnika u suradnji s Udrugom Fraktal iz Zagreba jutros su na Pilama u šatoru otvorili Sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda kontinentalne Hrvatske.

Radno vrijeme sajma koji se održava do 12. listopada bit će otvoren svaki dan od 9.00 – 22.00 sata. Na ovom sajmu predstavlja se petnaest izlagača s autohtonim proizvodima kontinentalne Hrvatske među kojima su različiti  sirevi, suhomesnati proizvodi, biljne mješavine, likeri….
 
Tijekom trajanja sajma na Pilama će biti organizirani i prigodni programi, te će večeras u 17.00 sati nastupiti Hrvatski gajdaški orkestar, u srijedu u 17 sati  KUD Marko Marojica iz Župe dubrovačke, a u subotu 12.listopada u 10 sati Klapa Maestral , a u 11 sati klapa Mareta.
 
Sutra u srijedu  Udruga Fraktal i Hrvatski gajdaški orkestar pripremaju za djecu doma Maslina u 9 sati radionicu, odnosno predavanje o tradicijskim glazbalima (gajde, diple, dvojnice), nakon čega će korisnicima biti uručeni prigodni poklon – proizvodi koje daruje udruga Fraktal. Svečanost uručivanja poklona najavljena je za 10 sati.
 

Pročitajte još

Ekipa ‘Mali bijeli zec’ pobjednici prvog Dub Pub kviz vikenda!

Dulist

‘PUTEVIMA BOKELJSKIH HRVATA’ Bogata tradicija, ljepota narodnih običaja i velike emocije

Dulist

POSJET DEŠI Učenicima predstavljena bogata tradicionalna kulinarska baština

Dulist