Aktualno

Sajam tradicijskih obrta i rukotvorina za vikend u Lazaretima

Dubrovačka razvojna agencija DURA, u suradnji s Gradom Dubrovnikom, organizira Sajam tradicijskih obrta i rukotvorina 25. i 26. rujna 2021. u prostoru Lazareta Dubrovnik. Sajam okuplja obrtnike i udruge koji se bave tradicijskim djelatnostima i predstavljaju polugu razvoja i jačanja održivosti grada Dubrovnika kao svjetski poznate destinacije.

Svečano otvorenje Sajma predviđeno je u subotu, 25. rujna, u 11 sati, na platou Lazareta. U slučaju loših vremenskih prilika otvorenje će biti upriličeno u 5. lađi. Ulaz na sajam i prigodne radionice je besplatan, a prijavu na radionice potrebno je poslati putem email adrese radionice@dura.hr do petka 24. rujna.

PROGRAM SAJMA TRADICIJSKIH OBRTA I RUKOTVORINA

Subota 25.9.

Radionice / Workshops
15:00 DEŠA Pro – Konavoski vez / Konavle embroidery
16:30 Atelier Peridot – Izrada nakita / Jewellery making

Zabavni program / Entertainment

11:00 FA Linđo: ples „Linđo“ / Traditional dance
17:00 Klapa Kaše – koncert / Traditional a capella singing – concert

Nedjelja 26.9.

Radionice / Workshops
10:00 Udruga DART, Artur Sebastian Design, Dubrovnik Tours & Art – Izrada maski i izložba „Hrvatske bajke“ / Mask making & „Croatian Fairytales“ exhibition by S.Hudspeth
11:30 Filluart – Izrada minijaturnih vilenjaka i patuljaka

Zabavni program / Entertainment
11:30 FA Linđo – „Bunjevac“ – Traditional dance

Ovaj događaj dio je pilot akcije projekta S.LI.DES. – Pametne strategije održivog turizma u živucim kulturnim destinacijama koji je financiran sredstvima iz programa EU Interreg Italija-Hrvatska. Cilj ovog projekta je poticanje prekogranične suradnje kulturnih destinacija s programskog područja i zajedničko planiranje pametnih strategija za podršku održivijeg i uravnoteženog teritorijalnog razvoja kroz promicanje materijalne i nematerijalne kulturne baštine, a s posebnim naglaskom na baštini koja oblikuje identitet destinacije – obrtničkim djelatnostima.

Pročitajte još

ZAČINIMO BOŽIĆ LJUBAVLJU Humanitarna akcija kuhanja bakalara na sv. Mihajlu

Dulist

Naši policajci obilježili Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Dulist

VICKO MIHALJEVIĆ NA SATU POVIJESTI Branitelji su bili odlučni do zadnjega braniti svoj grad

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija