Sport

Šahisti ponovno drugoligaši

sah figure

Druga postava ŠK Dubrovnik, za koju nastupaju uglavnom domaći šahisti, vratila se u 2. hrvatsku šahovsku ligu – skupina jug.

U ovogodišnjem natjecanju 3. lige dubrovački šahisti opravdali su ulogu glavnog favorita, jer su imali najveći prosječni rejting na prvih 6 ploča – 2086 bodova i nisu dozvolili prošlogodišnji propust kada su zbog samo pola boda manjka ostali trećeligaši.
 
Nastupilo je osam ekipa od Dubrovnika do Novigrada dalmatinskog, a igralo se na šest ploča u sedam kola u tzv. ligi putovanja. Dubrovčani su ostvarili 4 pobjede (protiv Brda 2 iz Splita 5,5:0,5; Jelse s 4:2; ŠK Petar Sedlar- Pepe 2 iz Kaštela 4,5:1,5 i NOŠK-a iz Novigrada dalmatinskog 4:2) i tri neriješena rezultata (3:3 protiv Epetiuma iz Stobreča, Šibenika 2 i Bačvica iz Splita) te osvojili ukupno 11 meč bodova (od mogućih 14 ili 78,5%) i 27 pojedinačnih (od mogućih 42 ili 64,3%).
 
ŠK Dubrovnik 2 predvodio je izvrsni majstorski kandidat Marko Jelčić, osvojivši 5.5 bodova iz 6 partija, postigavši tako i najbolji pojedinačni rezultat lige. Prvokategornik Tomislav Musić na drugoj ploči osvojio je 4.5 boda iz 7 partija, majstorski kandidat Faruk Lošić na trećoj ploči prikupio je 2.5 boda iz 6 partija, prvokategornik Vlaho Marunčić 4,5 boda iz 6 partija na četvrtoj ploči, majstorski kandidat Vicko Marunčić 3,5 boda iz 7 partija na petoj ploči, trećekategornik Žan Glišović 3,5 boda iz 5 partija na šestoj ploči, prva rezerva prvokategornik Bajro Sarić 1 bod iz 2 partije i druga rezerva četvrtokategornik Tonko Marunčić 2 boda iz 3 partije.
 
Cjelokupno natjecanje dubrovački šahisti odigrali su bez većih oscilacija. Ipak, u posljednjem kolu dostigla ih je ekipa Bačvica iz Splita po meč bodovima, ali su imali manje pojedinačnih bodova, što im je bilo dovoljno za drugoligaški status, ali ne i za pobjednički pokal.
 
Treba iznova napomenuti da je prva ekipa ŠK Dubrovnik nedavno zadržala prvoligaški status u B hrvatskom šahovskom razredu, tako da se ova, 2013. godina može ocijeniti uspješnom, s obzirom na uvjete, posebice prostorne, pa i financijske u kojima djeluje ovaj klub u svojoj 80. obljetnici.

Pročitajte još

Daniel Dinat drugi na Austrian Openu! Približio se top 100 najboljih badmintonaša u svijetu!

Dulist

Mlađi pioniri NK GOŠK Dubrovnik 1919 najbolja momčad u županiji!

Dulist

JUDO KLUB ‘DUBROVNIK 1966’ Škaljić zlatna, Butijer srebrni, Hezonja i Bulić brončani

Dulist