Kultura

SADRŽAJI DOSTUPNI ONLINE Muzeji i galerije Konavala do kraja veljače zatvoreni za posjetitelje

SADRŽAJI DOSTUPNI ONLINE Muzeji i galerije Konavala do kraja veljače zatvoreni za posjetitelje

Nove epidemiološke mjere unutar Općine Konavle privremeno su zatvorile muzejske jedinice Muzeja i galerija Konavala za posjetitelje. Od početka pandemije ovo je prvi put da su konavoski muzeji zatvorili svoja vrata. Naime, zdravstvena situacija u Konavlima ponukala je osnivača, Općinu Konavle da izda uputu za sve svoje korisnike da privremeno obustave rad sa strankama s ciljem smanjenja zaraze na našem području.
Dok su jedinice zatvorene za posjetitelje rad Muzeja i galerija Konavala na obradi i istraživanju građe te o brizi za zbirke odvija se unutar zatvorenih muzeja, međutim rad s posjetiteljima donekle pokušavaju održati putem virtualnih muzejskih sadržaja na youtube kanalu i ostalim društvenim mrežama te preko linkova za virtualne sadržaje koji se nalaze na web stranici migk.hr. Tamo su audio slikovnice, strip i brojni drugi sadržaji. Tako se preko linka zbirka-namjestaja-kuce-bukovac.migk.hr može pogledati izložba namještaja Kuće Bukovac, autorica Jelene Beželj i Helene Puhare. Njihova jezična platforma se nalazi na Proeuverb.eu. Za šetnju rijekom Ljutom u cijelom bogatstvu njene kulturne i prirodne baštine potrebno je poći na ljuta.vodic.hr. Na blog.migk.hr nalazi se više od 200 tekstova koje su djelatnici muzeja pisali i svakodnevno objavljivali ovu godinu.
Putem audio vodiča muzejskih jedinica moguće je doživjeti muzejske postave i virtualno te doznati nešto više o bogatoj kulturnoj baštini Konavala. Muzejski audio vodiči su dostupni na sljedećim poveznicama: vodič Kuće Bukovac preko kuca-bukovac.vodic.hr, vodič Zavičajnog muzeja Konavala preko zmk.vodic.hr vodič Mauzoleja Račić preko mauzolej-racic.vodic.hr a za vodič Arheološkog odjela preko arheokonavle.vodic.hr. Za sve vodiče za ovaj tjedan vrijedi pristupni kod 9015.
Do nedjelje, 28. veljače 2021. godine Muzeji i galerije Konavala ostaju zatvoreni za posjetitelje.

Pročitajte još

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

(FOTO) KOLARINI PREMJERNO IZVELI ‘MATRIMONIJO’ Pun teatar, publika oduševljena!

Dulist