Kultura

SADRŽAJI DOSTUPNI ONLINE Muzeji i galerije Konavala do kraja veljače zatvoreni za posjetitelje

Nove epidemiološke mjere unutar Općine Konavle privremeno su zatvorile muzejske jedinice Muzeja i galerija Konavala za posjetitelje. Od početka pandemije ovo je prvi put da su konavoski muzeji zatvorili svoja vrata. Naime, zdravstvena situacija u Konavlima ponukala je osnivača, Općinu Konavle da izda uputu za sve svoje korisnike da privremeno obustave rad sa strankama s ciljem smanjenja zaraze na našem području.
Dok su jedinice zatvorene za posjetitelje rad Muzeja i galerija Konavala na obradi i istraživanju građe te o brizi za zbirke odvija se unutar zatvorenih muzeja, međutim rad s posjetiteljima donekle pokušavaju održati putem virtualnih muzejskih sadržaja na youtube kanalu i ostalim društvenim mrežama te preko linkova za virtualne sadržaje koji se nalaze na web stranici migk.hr. Tamo su audio slikovnice, strip i brojni drugi sadržaji. Tako se preko linka zbirka-namjestaja-kuce-bukovac.migk.hr može pogledati izložba namještaja Kuće Bukovac, autorica Jelene Beželj i Helene Puhare. Njihova jezična platforma se nalazi na Proeuverb.eu. Za šetnju rijekom Ljutom u cijelom bogatstvu njene kulturne i prirodne baštine potrebno je poći na ljuta.vodic.hr. Na blog.migk.hr nalazi se više od 200 tekstova koje su djelatnici muzeja pisali i svakodnevno objavljivali ovu godinu.
Putem audio vodiča muzejskih jedinica moguće je doživjeti muzejske postave i virtualno te doznati nešto više o bogatoj kulturnoj baštini Konavala. Muzejski audio vodiči su dostupni na sljedećim poveznicama: vodič Kuće Bukovac preko kuca-bukovac.vodic.hr, vodič Zavičajnog muzeja Konavala preko zmk.vodic.hr vodič Mauzoleja Račić preko mauzolej-racic.vodic.hr a za vodič Arheološkog odjela preko arheokonavle.vodic.hr. Za sve vodiče za ovaj tjedan vrijedi pristupni kod 9015.
Do nedjelje, 28. veljače 2021. godine Muzeji i galerije Konavala ostaju zatvoreni za posjetitelje.

Pročitajte još

OTVORENA IZLOŽBA ‘NAPOLEONOVA CESTA U DALMACIJI’ S tih 500 kilometara tada makadamskog puta se i danas koristimo

Dulist

Luki Šeriću i Iris Mihajlović uručena nagrada ‘Plautilla’

Dulist

SJAJNA VIJEST Prvi put nakon 1998. Dubrovnik dobiva srednju baletnu školu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija