Grad

SADNICAMA ULJEPŠALI ŠKOLSKI OKOLIŠ Učenici OŠ Montovjerna priključili se akciji ‘Zasadi stablo, ne budi panj’

SADNICAMA ULJEPŠALI ŠKOLSKI OKOLIŠ Učenici OŠ Montovjerna priključili se akciji 'Zasadi stablo, ne budi panj'

Grad Dubrovnik pridružio se trećoj Nacionalnoj kampanji sadnje stabala 2021. u organizaciji udruge ‘Zasadi stablo, ne budi panj!, a tim povodom ovog je četvrtka gradonačelnik Mato Franković podržao ovu akciju u Osnovnoj školi Montovjerna gdje su učenici posadili dva stabla u suradnji s Inner Wheel klubom Dubrovnik.

-Podržavamo ovaj projekt jer nam uvijek nedostaje zelenila. Svjedoci smo toga da smo s jedne strane pritisnuti željom mladih za izgradnjom novih stambenih jedinica i objekata koji niču ne samo na užem, već i na širem području grada. S druge strane moramo biti svjesni da moramo čuvati i štititi okoliš i da su stabla iznimno bitna jer smanjuju prosječno razinu temperature, značajno sudjeluju u razvoju kvalitete kisika te vizualno uljepšavaju okoliš. Nastavit ćemo podržavati ovu akciju te apeliramo na sve one koji nešto grade, rade i stvaraju da na ovaj način daju dodatnu vrijednost ostavljajući stabla koja možda postoje na tom mjestu gdje izvode radove, a da im baš ne smetaju – naglasio je gradonačelnik.

Stručna savjetnica za napredovanje i članica upravnog odbora udruge ‘Zasadi stablo, ne budi panj’ Livia Faić zahvalila je gradonačelniku i ravnateljici OŠ Montovjerna Luciji Vujica što su podržali ovu akciju.

-Posebno bih zahvalila i Inner Wheel klubu Dubrovnik koji je osigurao sadnice za ovu akciju. Ovo je treća godina zaredom da organiziramo Nacionalnu kampanju sadnje stabala u Hrvatskoj. Za sada je zasađeno više od 150 tisuća stabača i u njima je sudjelovalo više od 55 tisuća sudionika. Cilj je naglasiti kako se posljedice klimatskih promjena mogu ublažiti sadnjom stabala – rekla je Faić.

Sadnice stabala posadit će se još na području Gimnazije Dubrovnik, dok je u 2022. planirana sadnja u vrtu Područne škole Koločep.

Inače, udruga ‘Zasadi stablo, ne budi panj!’ organizira nacionalne kampanje sadnje stabala na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj. Na obostrano zadovoljstvo i svjesni potrebe za djelovanjem u utrci s klimatskom krizom, nude odgovor na istu, kako bi svi zajedno podizali ekološku svijest i potvrdili društvenu i ekološku odgovornost te na taj način potpomogli u realizaciji strategija ublažavanja posljedica klimatskih promjena prema EU standardima.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist