Hrvatska

SAD ukida vize hrvatskim državljanima

mde_vivi

Svi hrvatski državljani će najkasnije od 1. prosinca moći putovati u SAD bez viza. Ovo je završetak dugog puta pregovora i evaluacija, ali prije svega nastavak i jačanje strateškog partnerstva naših država – objavio je danas ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Naime, Hrvatska je službeno ušla u Program izuzeća od viza. Postala je 40. članicom Visa Waiver programa, a čime se Hrvatima omogućuje ulazak u SAD bez vize, zbog turističkih i poslovnih razloga.

-Pozdravljamo odluku  Ministarstva domovinske sigurnosti Sjedinjenih Američkih Država o uvrštavanju Hrvatske u Program izuzeća od viza. Najveću korist imat će hrvatski državljani koji će bez viza moći putovati u SAD. Realizacijom ovog vanjskopolitičkog prioriteta dodatno ćemo osnažiti veze – istaknuo je premijer Andrej Plenković.

Pročitajte još

Doplatak za djecu dobit će 124 875 korisnika

Dulist

[PRVI DAN 2023.] Minimalni iznos kojeg ćete moći podići s bankomata je deset eura

Dulist

Još jedna namirnica povlači se zbog neoznačenog alergena E220 – sumporovog dioksida

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija