Politika

Sabor smijenio Šeksa i Kosor

Sabor smijenio Šeksa i Kosor

Hrvatski Sabor na današnjoj je sjednici s mjesta potpredsjednika smijenio Jadranku Kosor i Vladimira Šeksa.

Sabor je smjenu Vladimira Šeksa podupro sa 126 glasova za i 5 suzdržanih. Za razrješenje Jadranke Kosor glasalo je 124 zastupnika, dok ih je 7 bilo suzdržanih.

Željko Reiner i Tomislav Čuljak imenovani su novim potpredsjednicima Sabora.

Šeks se u svom govoru prvo zahvalio svim zastupnicima i zastupnicama koji su ga prvotno i jednoglasno postavili na mjesto potpredsjednika Sabora. Dodao je da je u Saboru od 1990. godine te kako je u 7 navrata u posljednje 22 godine izabran za zastupnika.

– Ja moram izraziti žaljenje što je predsjedništvo HDZ-a izglasalo nepovjerenje Jadranki Kosor, budući da smatram da je dala značajni doprinos na tri bitna fronta. Žao mi je što njezini napori nisu prepoznati-kazao je uz ostalo Vladimir Šeks.

Zatim se obratila i Jadranka Kosor. I ona se prvo zahvalila svima koji su je prošle godine postavili na mjesto potpredsjednice, a posebno HDZ-u. Tvrdi da zastupnici koji su joj 23. prosinca dali svoje povjerenje nisu pogriješili.Posebno se zahvalila prethodno smijenjenom Vladimiru Šeksu, jer je od njega, kako kaže, mnogo toga naučila. 

– Sve što sam radila bilo je u interesu Hrvatske. Bila mi je čast dijeliti ove klupe s utemeljiteljem HDZ-a Vladimirom Šeksom. Zahvaljujem mu što je pokazao da se u politici može ostati dosljednim. Mnogi su govorili da će me ostaviti na prvom zavoju, što se nije dogodilo i ja mu na tome zahvaljujem.- istaknula je Kosor.

Šef stranke, Tomislav Karamarko osvrnuo se na njihove govore rekavši da to nije dobro za stranku jer je to bio unutarstranački problem na kojem se razgovaralo na klubu.

-Tako da smo ponavljali klub ovdje na plenarnoj sjednici, ne bi bilo dobro, ali evo gospoda su sebi dopustila da ponove svoje monologe i dobro, to je i legitimno- izjavio je Karamarko.

Nakon što su Jadranka Kosor i Vladimir Šeks smijenjeni, ostaje problem, gdje ih smjestiti. Predsjednik Sabora Boris Šprem rekao je da o tome odlučuje predsjedništvo. Još se ne zna hoće li u ovom slučaju napraviti iznimku.
 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist