Politika

“Sa distance” Vlahušić izgurava Šalju?

"Sa distance" Vlahušić izgurava Šalju?

U tekstu pod naslovom “Potpuno rasulo SDP-a u Dalmaciji”, objavljenom na portalu Hrsvijet.net, novinar Željko Primorac donosi procjenu kako SDP na lokalnim izborima u Dubrovniku ipak neće imati svog kandidata, već će podržati HNS-ovog trenutnog gradonačelnika Andra Vlahušića.

Kao glavni problem u dubrovačkom SDP-u, jednako kao i u splitskom i zadarskom, Primorac ističe “nemoć profiliranja preko novih ljudi, oslanjanje na istrošene kadrove iz komunističke ere, te radikalni otklon od socijaldemokracije prema neokomunističkim postulatima baziranim na Titoističkoj ostavštini”.

Dubrovnik je, tvrdi Primorac, podjelom karata na državnom nivou prepušten HNS-u pa “SDP u ovom gradu vjerojatno i neće imati svog kandidata za gradonačelnika”. Primorac svoj osvrt na stanje u dalmatinskom SDP-u završava riječima kako je “sve u svemu pred SDP-om u Dalmaciji neizvjesno i burno razdoblje”.

Svoj stav o dubrovačkom SDP-u Primorac je dodatno ojačao u odgovoru na korisničku objavu-komentar pod svojim tekstu, gdje je prozvan da je krivo procijenio stanje i kako uopće nije informiran o trenutnoj situaciji na dubrovačkoj sceni.

Primorac znakovito odgovara:
– Ostajem pri svome stavu, a zašto sada ću objasniti. Do predaje izbornih listi ostaje još više od pola godine, a ljevica nije desnica. Kako? Jednostavno, zar misliš da će SDP i HNS ponoviti greške desnice sa državne razine i ići sa dva kandidata u utrku za gradonačelnika Dubrovnika te na taj način pokloniti HDZ-u gradonačelnika? Sa distance situacija izgleda mnogo jasnije, bez brige pažljivo pratim sve šta se događa u vašem gradu, ali ipak ostajem kod svog mišljenja. Jedan će otpasti, vjerojatnije je kako će to biti SDP-ov kandidat jer se Vlahušić već "ustoličio" – objasnio je Željko Primorac svoj stav.

Pročitajte još

RAZGOVOR S BRANKOM BAČIĆEM ‘Hrvatsku gradimo srcem i znanjem jer je samo povezana Hrvatska snažna’

Dulist

ZAVRŠNA KONFERENCIJA UOČI IZBORA Pezo: Glas za HDZ je glas za stabilnost i daljnji razvoj Lijepe naše

Dulist

[IZBORNI PODCAST] Mato Franković: Europski tužitelji su izuzeli dokumentaciju! U Zračnoj luci se dogodila eklatantna pljačka! Tko je bio kapo!?

Barbara Đurasović