Aktualno

S radom počeo Zavod za hitnu medicinu

Prvog dana studenog započeo je s radom Zavod za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije, što je svečano obilježeno ovog ponedjeljka.

Početak rada svečano su obilježili župan Nikola Dobroslavić i vršitelj dužnosti ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Luka Lulić.

Naime, Zavod za hitnu medicinu DNŽ djeluje kroz sedam ispostava – Dubrovnik, Čilipi, Banići, Ploče, Metković, Janjina i Blato. Broj timova HMP u Dubrovniku je reformom sa šest povećan na deset, Ploče i Metković su dobile po pet timova T1, a do sada su imali punktove dežurstva obiteljskih liječnika. Čilipi, Blato, Banići i Janjina prvi put imaju timove T2 hitne medicine.

Uz rad Ispostava Zavod za hitnu medicinu DNŽ ugovara i rad punktova dežurstva (Vela Luka, Korčula i Orebić) te punktova pripravnosti (Gruda, Ston, Elafiti, Mljet, Janjina/Trpanj/Kuna i Lastovo).
Zavod za hitnu medicinu je sukladno novoj, povećanoj, Mreži hitne medicine zaposlio 50 radnika isključivo za rad u hitnoj medicinskoj službi, a iznos sredstava koje će HZZO na nivou županije na godišnjoj razini isplaćivati za rad hitne medicinske službe s oko 14 milijuna kuna popeti će se na više od 28 milijuna kuna.

U sklopu reorganizacije hitne medicinske službe Županiji je namijenjena isporuka devet novih, potpuno opremljenih, vozila koja zadovoljavaju standarde struke i sve europske standarde. Vrijednost svakog vozila, marke Ford Transit, s opremom (EKG, defibriator, aspirator…) je 550 tisuća kuna. Od devet vozila predviđenih za Županiju u prvoj isporuci dodijeljena su četiri vozila. Isporuka će u cijelosti biti izvršena do konca godine.
 
 

Pročitajte još

Provjerite jeste li bez struje u ponedjeljak i utorak

Dulist

OSLOBOĐENJE GOLUBOVA KAMENA Trideset godina poslije…

Dulist

Venecija od iduće godine naplaćuje ulaz za jednodnevne posjetitelje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija