Aktualno

S njom ćete provesti sedam vrućih dana u krevetu!

S njom ćete provesti sedam vrućih dana u krevetu!

Epidemija gripe još nije stigla u Hrvatsku. Veći broj oboljelih očekuje se povratkom djece sa školskih praznika, te povratkom Hrvata sa skijališta.

Prema riječima dr. Miljenka Ljubića, šefa Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, do kraja 2014. godine u Županiji je bilo svega 16 oboljelih od gripe – po dvoje u Metkoviću i Pločama te 12 u Dubrovniku. Brojka nije veća ni na razni Hrvatske gdje se broj oboljelih kreće oko 200-njak.

– Stvarna brojka sigurno je veća budući da se dio ljudi niti ne javi liječniku, već se liječe sami, a s druge strane ni dio liječnika nije prijavio oboljele – ističe dr. Ljubić, dodavši kako za cijepljenje protiv gripe još nije kasno. Dubrovačko-neretvanska županija osigurala je 5100 doza cjepiva, a procjenjuje se da cijepilo oko 4500 žitelja. Stoga cjepiva još ima za sve one koji se žele cijepiti. Isto se posebno preporučuje starijim osobama te kroničnim bolesnicima.

Pročitajte još

BUDUĆI PARKING U NOVOJ MOKOŠICI Franković: Plan je da ga izgradimo u ovoj godini

Dulist

[FOTO] OBILAZAK CESTE TAMARIĆ Franković najavio: Realizacijom ovog projekta će biti moguća komunikacija manjim autobusom!

Dulist

TUŽNA OBLJETNICA U sudaru Aurore i Ilirije poginulo 10 putnika

Dulist