Aktualno

S kojim se problemima susreću oboljeli od demencije, ali i njihovi najbliži?

Radni sastanak pod temom ‘Zaštita prava osoba oboljelih od Alzheimera i drugih oblika demencije’ održao se u prostorijama DURA-e, a predstavljeni su glavni problemi s kojima se susreću oboljeli kao i njihovi skrbnici.

Na radnom sastanku raspravljalo se o zakonskim i sustavnim problemima s kojima se susreću osobe oboljele od demencije, ali i njihovi najbliži. Predsjednica udruge Memoria iz Osijeka Silvija Dološić, održala je predavanje na temu diskriminacije u sustavu socijalne skrbi i društvu općenito te nedostatak smještajne prakse, odnosno dnevnih ili poludnevnih boravka. O nepostojanju registra oboljelih govorilo se kao o temeljnom problemu.

Organizatori sastanka su Udruga ‘Mi’ – Split u suradnji s dubrovačkom udrugom DUSAB, a u sklopu projekta ‘Zaštita prava starijih osoba – promocija, informacija, edukacija’. Projekt traje 12 mjeseci, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Cilj projekta je podići kvalitetu života starijih osoba na lokalnoj razini i podići razinu informiranosti o njihovim pravima i o načinima na koje oni ta prava mogu ostvariti i zaštititi.

Iz Udruge ‘Mi’ – Split naglašavaju kako održavaju predavanja za starije osobe u cilju informiranja, a bez obzira na projekt kontinuirano rade na podizanju svijesti o pravima starijih osoba te pružaju podrške bilo emailom ili telefonom.

Pročitajte još

Ministarstvo odlučilo dokad će na snazi biti zamrznute cijene hrane

Dulist

Ususret Danu dubrovačkih branitelja premijerno prikazan film ‘Ljudi od mora’

Dulist

PLANIRATE PUTOVANJE? Radnici u prijevozu najavili štrajkove uoči blagdana

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija