Aktualno

S kojim se problemima susreću oboljeli od demencije, ali i njihovi najbliži?

S kojim se problemima susreću oboljeli od demencije, ali i njihovi najbliži?

Radni sastanak pod temom ‘Zaštita prava osoba oboljelih od Alzheimera i drugih oblika demencije’ održao se u prostorijama DURA-e, a predstavljeni su glavni problemi s kojima se susreću oboljeli kao i njihovi skrbnici.

Na radnom sastanku raspravljalo se o zakonskim i sustavnim problemima s kojima se susreću osobe oboljele od demencije, ali i njihovi najbliži. Predsjednica udruge Memoria iz Osijeka Silvija Dološić, održala je predavanje na temu diskriminacije u sustavu socijalne skrbi i društvu općenito te nedostatak smještajne prakse, odnosno dnevnih ili poludnevnih boravka. O nepostojanju registra oboljelih govorilo se kao o temeljnom problemu.

Organizatori sastanka su Udruga ‘Mi’ – Split u suradnji s dubrovačkom udrugom DUSAB, a u sklopu projekta ‘Zaštita prava starijih osoba – promocija, informacija, edukacija’. Projekt traje 12 mjeseci, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Cilj projekta je podići kvalitetu života starijih osoba na lokalnoj razini i podići razinu informiranosti o njihovim pravima i o načinima na koje oni ta prava mogu ostvariti i zaštititi.

Iz Udruge ‘Mi’ – Split naglašavaju kako održavaju predavanja za starije osobe u cilju informiranja, a bez obzira na projekt kontinuirano rade na podizanju svijesti o pravima starijih osoba te pružaju podrške bilo emailom ili telefonom.

Pročitajte još

Bačić o izbornom danu: Nepotrebno, iracionalno, izgubit ćemo 300 milijuna eura

Dulist

PUŠAČI POZOR Još jedna kompanija povisuje cijene cigareta

Dulist

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist