Aktualno

S juga Hrvatske prijavljeno 100 projekata za financiranje iz EU

Europska unija (Shutterstock Images LLC)

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU uspostavilo je Bazu projekata što će im biti osnovni alat za učinkovito upravljanje regionalnim razvojem i veću apsorpciju EU sredstava, glasila je nedavna najava iz resora ministra Tomislava Tolušića.
Kako su poručili ‘baza projekata će sadržavati sve ključne podatke o projektima regionalnoga razvoja, od faze projektne ideje pa sve do provedbe. Svrha je Baze projekata da se na jednom mjestu objedine svi razvojni projekti koji su u planu i provedbi da bi se integracijom s drugim sustavima i analizom stanja u pripremi optimizirala apsorpcija sredstava u dužem vremenskom razdoblju te pratilo i potpomagalo lokalnu zajednicu u pripremi projekata koji imaju potencijal za sufinanciranje iz EU, odnosno iz drugih izvora sufinanciranja’, naveli su iz Ministarstva, te istaknuli kako je nevjerojatno da tako važan alat upravljanja regionalnim razvojem nije postojao do sada.

Slijedom ovih informacija zanimalo nas je i koliko je projekata prijavljeno s krajnjeg juga Hrvatske.

Detalje potražite u tiskanom izdanju DuLista.

 

Pročitajte još

PROMETNA U KUPARIMA Ozlijeđena osoba prevezena u bolnicu

Dulist

OD IDUĆEG TJEDNA Liječnici će imati pravo prijaviti pacijente privremeno nesposobnima za vožnju

Dulist

GORAK KRAJ ‘Novi Europski Bauhaus’ izostavio Dubinu iz projekta, iz kluba poručili: Uprava TUP-a gurnula nas je u stečaj

Dulist